Значение на Хълмовете в Хиромантията – хълм на Нептун

В хиромантията за хълмът на Нептун, богът на моретата и океаните, се пише сравнително малко. Намира се в близост до китката – между хълма на Венера и хълма на Луната. Хълмът на Нептун има по-скоро езотерично, отколкото психологично и физическо значение. Този хълм се отнася до вселенската енергията, която се свързва с физическото ни тяло.

В астрологията Нептун винаги е бил загадка. Асоцииран е с мистериозното, с недостижимото човешко въображение, сънищата, мистицизма, медитацията, транс състоянието. Тук са и нашите скрити емоции, сензитивност.

Ако се вгледате внимателно в ръката си ще видите хълма на Нептун. Той не е толкова ясно изразен както са останалите хълмове. Обичайно тук има много линии, за които се казва, че разпределят тези енергии.

В хиромантията се счита, че всички линии и фигури намиращи се над хълма на Нептун са отражение на физическите действия, които човек е извършвал в миналото и в бъдещето. А всичко, което се намира под линията на Нептун (линията на китката) е свързано с човешката и Божествена енергия. Тук е връзката ни с отвъдния свят.

Например – по линиите на китката могат да се видят кармичното здраве, раждането на деца. Обърнете внимание, че хълмът на Нептун се намира в близост до Линията на живота, което означава, че нашата карма (минала или настояща) има отношение с живота ни.

Ако хълмът на Нептун е ясно видим и изпъкнал то това означава, че сте много чувствителен човек.

Често от анализа на линиите на хълма на Нептун може да се получи информация за редица болести. Например потънал или много плосък хълм на Нептун показва опасност от хормонален дисбаланс.

За останалите хълмове в хиромантията можете да прочетете тук.