Значение на Хълмовете в Хиромантията – хълм на Венера

Венера е римската богиня на любовта, красотата, сексуалността, чувствеността и емоциите. Този хълм в хиромантията дава информация за емоционалната природа на човека. От него можем да научим как човек възприема красотата и любовта в човешкия живот. За емоционалността и сексуалността. От анализа на Венериния хълм се разбира за това как човек контролира сексуалната си енергия, какви могат да бъдат проблемите му в личния и интимен живот. Броят и успеха на браковете му. Както и за неговата комуникативност.

Припомняме, че за точното тълкуване на човешкото поведение и съдба е необходимо да се анализират и двете ръце:

  • Лявата – тук е кармата, вродените таланти.
  • Дясната – нашите действия, бъдеще, нещата, за които сме се потрудили.

Хълмът на Венера се намира между линията на Живота и основата на Палеца.

Нормално развитият венерин хълм говори за любознателност, общителност, за красиви маниери, чувствителност, умерена сексуалност.

Прекалено много развит венерин хълм – сексуална ненаситност, донжуанство, похотливост.

Слабо развит венерин хълм – евнухова натура, фригидност, нечувствителност, егоизъм.

Гладък Венерин хълм – спокоен, хармоничен и без излишни стресове емоционален и интимен живот.

Силно набразден Венерин хълм – неспокоен живот, много любовни връзки, склонност към емоционални скандали, опасност от полови болести.

Редки вертикални линии на Венериния хълм – според хиромантията тези линии дават информация за мекушава природа, склонност към преструване, предразположеност към болести.

Дълбоки водоравни линии на Венериния хълм – наличие на много любовни връзки, силен и често необичаен любовен живот, лукавство в еротиката.

Голяма решетка на Венериния хълм – темпераментна, буйна и много страстна натура, склонност към прекаляване със секса, ненаситност. Много голяма решетка – показател за силни емоции. Но такива хора не винаги са в състояние да решат своите проблеми. Често се нуждаят от подкрепата на близки, роднини и приятели.

Ако на хълма на Венера имаме решетка, а линията на Сърцето завършва до хълма на Юпитер можем да говорим за човек с много силна интуиция. Тези хора лесно се влюбват, но това им носи неприятности. Тези хора трудно контролират чувствата си.

Хората, при които линията на Сърцето завършва до хълма на Сатурн са в състояние да контролират емоциите си, особено ако ситуацията засяга техните лични интереси. Такива хора не винаги разбират шегите.

Кръст на хълма на Венера – голяма, но често нещастна любов, наличие на комплекси.

Звезда на хълма на Венера – щастие в любовта, успех и слава с помощта на любовник или съпруг/а.

Кръг или остров на хълма на Венера – стерилност, операции на репродуктивните органи.

Квадрат на хълма на Венера – изолация, периоди на самота, въздържаност, страх от секса и емоционалните усещания.

Точка на хълма на Венера любовни травми.

За останалите хълмове в хиромантията можете да прочетете тук.