Защо да Медитираме?

Всичко, което търсите може да бъде намерено благодарение на редовното медитиране.

За първи път се запознах с медитацията, когато бях едва на 21 години. Един мой познат ме покани да участвам в курс за едночасова медитация в един специализиран духовен център. Подобно на всеки, които не познава тази материя мисълта да отида при тези странни хора ме ужасяваше и в същото ме очароваше. Не бях сигурен, че мога да оцелея цял час.

Вероятно се досещате – оцелях и нещо повече. Днес съм щастлив, че тогава се осмелих да го направя. Тази първа медитация ми показа един нов свят вътре в мен. С течение на времето откривах нови, незапознати неща.

Подобно на повечето хора търсех щастието във външното – в другите обекти, в другите хора, в материалните постижения. И подобно на стотици хиляди други хора, аз не намирах нужното удовлетворение. Все ми се струваше, че нищо не е достатъчно добро, за ме направи щастлив и хармоничен.

Всичко това се промени, след като започнах сериозно да се занимавам с медитация. Разбира не се случи веднага, а в течение на няколко годишна практика. Спомням си как преди време един мъдър и уважаван от мен човек ми сподели, че отдадени на житейските си драми забравяме да търсим щастието в състоянието си на ума.

Чрез медитация можем да се чувстваме сигурни, без значение колко много или колко малко пари имаме. Ние можем да се чувстваме обичани, любими и желани независимо дали имаме или нямаме любящ партньор до нас. Всъщност може да се чувстваме наистина щастливи, дори и ако няма нищо специално в нашия живот, което се очаква да ни донесе това чувство.

Нещо повече, лед като съумеем да стабилизираме тези прекрасни чувства вътре в нас нашето външно обкръжение мистериозно започва да се променя. От практиката научих, че ако за продължителен период от време медитираме върху любовта, то наистина срещаме нашата сродна, неповторима любов и така желаната от нас връзка.

Нещо подобно се случва ако съсредоточим дерзаещи ни въпроси в нашето трето око (намиращо се в средата на челото ни), то не след дълго ще получим като просветление на интуицията желаните отговори.

По същия начин, нашето здраве може да подобри драстично. Докато медитирате се фокусирайте с любов върху болните части на тялото си. По този начин можете да лекувате дори рак. И нещо повече дори може да отключите лечителски способности.

Чрез редовното практикуване на медитация аз открих, че всички хубави неща започват отвътре.

Понякога медитацията може да ни се струва скучна. Може да ви струва като излишно поглъщане в себе си, когато трябва да действате. Но резултатът си заслужава. Чрез медитацията можем да намерим отговор на стотици трудни въпроси и да се променим реалността си така, че да се наслаждаваме на истинско щастие, доверие и любов.