от Даниела Тодорова – Кабала

Има различни теории и начини, за да се разберат взаимоотношенията между числата. Някои от тях си противоречат, а и всичко зависи от това какво търсите в една комбинация- лични вибрации, синастрия на личните отношения, между колеги, родител и дете… Повечето теории се свързват с планетните съответствия на числата, но има, поне три системи, в които се появяват различия. Използвах Звездата на Маговете и тази на стихиите, за да намеря взаимодействието и да използвам връзките майка-син, мъж-жена, цикълът на пораждането и на разрушението.

Най-общо казано, числото 1 стимулира 8, ( 8 разрушава 1),а то от своя страна, засилва действието на 6.Числото 2 е потиснато и трансформирано от 1. Разрушаващото действие работи обратно на часовниковата стрелка и в нумерологията няма как да отчетем кога действието е пораждащо,т.е. майка- син и кога е с обратна сила. Това може да се види в графичното изражение на датата на раждане и името.

1 и 8-силни числа, които взаимно се подкрепят, но са в състояние да се унищожат. Единицата дава стабилност и самочувствие на 8 ,независимо,че двете вибрации изискват лидерство. 1 е новатор, а 8 са идеите и склонността да се поемат и отговорностите на другите, търпението.

1 и 6- са подходящи, ако има число балансьор между тях ( 2 или 8). Шестицата се нуждае от хармония и подкрепа, но и от голяма любов, която трябва непрекъснато да бъде доказвана и показвана. 1 трудно ще разкрие чувствата си, приемайки това за слабост. Тя иска гръб зад нея и добра основа, за да покаже на какво е способна, а това ще и осигури 6.

1 и 4 – не са от най-подходящите числа, тъй като ще се налага непрекъснато да се адаптират един към друг. 4 е малко по-голям консерватор и не обича експериментите, ако не му гарантира добър резултат и стабилност- точно обратното на единицата. Съмненията и страховете и действат зле на 1 и понижават нейната вибрация.

1 и 2 – са противоположни. Едно поробва две, независимо,че тя прави големи отстъпки и е дипломат. Трябват им числа балансьори. 1 е в състояние непрекъснато да наранява 2 с критика и е с желание да доминира непрекъснато. От своя страна, двойката е търпелива до известно време и в определени ситуации става жестока и отмъстителна.

1 и 9- са противоположни числа. Между тях може да се създаде такова напрежение, че животът им да е като бойно поле. И двете числа са склонни към егоцентризъм, въпреки че, оптимизмът и поемането на отговорности биха могли да ги сплотят.

1 и 7- са в непрекъснато нагаждане и адаптиране. 7, подобно на 4, може да изпадне в такива съмнения и песимизъм, че да срине самочувствието на 1. Държи на личната си свобода и няма да позволи на единицата да и се налага.

1 и 5 – са подходящи с число балансьор. 5 е подвижно и адаптивно и може да спори с 1 до безкрай. Склонна е да му даде подкрепата си, ако и се гарантира пълната и независимост. Ще покаже голямата си любов, ако срещне романтика, а тя не е характерна за единицата.

1 и 3 – тройката стимулира 1, тъй като мисли за големи дела и бъдещето. Амбициите подклаждат новаторството и подвижния ум на 1. Двете числа са дисциплинирани, а 1 ще помогне на 3 да не пруска енергията си в различни посоки.

8 и 6- 8 дава сила на шестицата, защото може да и осигури комфорта, от който се нуждае и да го води. Любовта и хармонията, присъща на 6, ще накара 8 да не се чувства самотна. И двете числа са искрени и не търпят предателства. 8 е революционер и търси утеха, а 6 ще му даде спокойствието и уюта в дома.

8 и 4- са кармична комбинация и е добре да са с число балансьор. 8 се нуждае от свобода за размах на новите си начинания, а 4 играе на сигурно и се съмнява. Тя няма да позволи на осмицата да рискува, заради страховете и от провали. Това понижава вибрациите на 8. И двете числа, обаче, са упорити и могат да успеят.

8 и 2- не са добра комбинация и се нуждаят от баланс. 2 ще вкара в големи колебания и задръжки в 8 и тя ще пропуска шансовете си. осмицата не се примирява с малките успехи и иска най-доброто. Двойката ще се задоволи и с малкото. Чувствително, 2 ще направи 8 по-пасивно.

8 и 9 – са противоположни и водят до сблъсък, заради силната си целенасоченост. Всяко от тях ще дърпа чергата към своята си истина. И двете числа са подложени на ограничения. Крайните им чувства засилват отмъстителността им.

8 и 7- не са подходящи без число на баланса. 7 ще търси прекалено много логика или ще бяга от действителността и ще вкара 8 в непрекъснати съмнения и крайности. Седмицата ще вмени в 8 голяма нерешителност. Въпреки това, и двете числа намират решение на всеки един проблем по различни начини.

8 и 5- са в непрекъсната адаптация. 0смицата умее да ръководи и да поема върху себе си отговорностите на петицата, но от своя страна, 5 не обича да е насочвано в живота. То ще поставя под съмнение лидерските качества на 8, както и любовта му. Трябва им число балансьор.

8 и 3- са добра комбинация, тъй като тройката, със своята енергичност, ще вдъхнови осмицата и ще съумява да изрази с думи идеите и. 8 е в непрекъснато напрежение, заради честолюбивите си стремежи, а 3 ще създава необходимата обстановка за релаксиране със своята радост и ентусиазъм. Тя потушава някои от тежките страни на осмицата.

6 и 4- се стимулират, тъй като 6 омекотява песимизмът на 4, а тя от своя страна, дава форма на любовта на шестицата. Шестицата дарява с творчески способности четворката, а тя осигурява стабилност и сигурност, от която се нуждае 6. И двете числа притежават силна отговорност към дома и семейството, а другото- към работата.

6 и 2- се допълват, но поради нестабилността на двете числа, те се нуждаят от балансьор.6 дава амбицията на 2, но засилва и нейната колебливост. Двойката се влияе от мнението на околните, а 6 изпитва непрекъснати съмнения в чувствата на хората. Максимализмът и съвсем стресира 2, която трудно взема крайни решения.

6 и 9- са в процес на адаптация и търсене, тъй като има сблъсък на големи страсти. И двете са взискателни и трудно прощават предателството. Взаимно стимулират ревността си. 6 и 9 са щедри и взаимно се допълват обаянието си, но девет е в състояние да унищожи чувствата на шестицата.

6 и 7 – са противоположни и им трябва баланс. Докато шестицата е склонна на отстъпки в името на хармонията, то седмицата е безпощадна и критична. 6 ще иска да се вкопчи в 7, а то, от своя страна ще отхвърля авторитета и. Вярно е, че и двете са артистични и са склонни да бягат от действителността, но в 7 има силно изявено логично и аналитично мислене, което хич не допада на 6.

6 и 5- са противоположни. 5 много лесно може да засегне 6, а и се нуждае от голяма лична свобода, която няма да му бъде дадена от шестицата. Въпреки,че петицата е доста гъвкава и приспособима, няма да се примири с протекцията и ревността на 6. Тя е непостоянна и импулсивна, а шестицата е придирчива и склонна към максимализъм.

6 и 3- се нуждаят от баланс. И двете числа могат да са крайни в ревността си, което води до взрив. Тройката ще смята,че превъзхожда 6. 3 е много разкрепостена и може да преследва до край целите си, а шестицата ще я вкарва в колебания. Гордостта на тройката ще наранява 6.

4 и 2- 4 подкрепя 2 с чувството си за дълг и отговорност, а 2 засилва умението му да работи с хора. Двете могат да са колебливи и отмъстителни. 2 търси баланса в отношенията, а 4 създава стабилност, благодарение на упоритостта в работата и в семейството.

4 и 9- са подходящи, тъй като упорито преследват целите си. 9,обаче, засилва импулсивността на 4, а четворката вкарва недоверието и мнителността в качествата на девет. Четворката се обърква от въображаемите цели на 9, а последното има твърде големи изисквания към работата и хората, които 4 не приема, тъй като е изпълнител.

4 и 7- са в непрекъснато нагаждане едно към друго. И двете са лесно раними и са нащрек за всяко изречение и дума. 7 е склонна да се самоизолира и да се наслаждава на самотата, а 4 има нужда от работа и цели. Тя не почива и не се отдава на илюзиите на 7. Това само я обърква. И двете числа са непреклонни, което затруднява тяхната комуникация.

4 и 5- са противоположни и се нуждаят от баланс. Докато петицата търси разнообразието и прегръща живота с две ръце, то 4 е човекът на рутинната и стабилността. Четворката няма да даде на 5 да диша и да се забавлява. 4 е организирана и пътят и е труден. Петицата е склонна да се надценява и умее да се възползва от обаянието си.

2 и 9 – двойката стимулира 9, защото засилва нейната щедрост и хармония. И двете могат да изпадат в колебания и съмнения, но и взаимно засилват интуицията си. 2 намалява крайните решения на 9, като я кара да намери баланса между противоречията и.

2 и 7- са подходящи, но се нуждаят от баланс. 7 е независима и мнителна и 2 е способна да я накара да види един проблем от всички страни. И двете се нуждаят от стимулиране в живота. 2 омекотява егоцентризма на 7. Те търсят хармонията в себе си (7) и в обкръжаващата среда (2). Големите изисквания на 7 помагат на 2 да не е толкова колеблива, въпреки че може да се случи обратното.

2 и 5- се нуждае от баланс. 2 има силна нужда от подкрепа. Тя е човекът в сянка и дипломатът, докато 5 търси приключение и свобода и често с тези си качества наранява 2. Едното число е пасивно, а другото- активно. Петицата е в състояние да пренебрегва чувствата на 2. 5 ще отстъпи и пак ще направи това,което си иска.

2 и 3- са противоположни. Чувството за превъзходство на 3, пречи на 2 да е балансьор в отношенията. Двете числа са добронамерени, но 3 се ентусиазира много лесно, докато 2 започва да се съмнява дали е на правилния път с това любопитство и размах. 3 е нетърпелива, а двойката е склонна да изчаква подходящия момент.

9 и 7 – 9 стимулира 7 да е по- амбициозна и решителна. И двете числа могат да се отдадат на голямото си въображение и егоизъм, но 9 дарява 7 с по-голяма устойчивост и ще премахне нейния краен песимизъм. 9 и 7 са взискателни в отношенията си, но първото ще предаде идеализъм на духовните търсения седмицата.

9 и 5 – се нуждаят от баланс, защото се засилва взаимното им своенравие и импулсивност. 5 може да играе двойна игра, защото владее до съвършенство актьорското майсторство, а 9 не понася лицемерието и е открита. Двете са активни, но 5 обича свободата и разнообразието, а 9 е взискателна към всичко.

9 и 3- не са идеален вариант, въпреки че и двете са амбициозни и с оригинален интелект. 3 винаги ще намеква,че е по-велико от 9, а то също не търпи второто място, нито някой да го критикува. Засилва се спонтанността към спорове, тъй като 9 и 3 са склонни да проявяват чувство за собственост, което си е взривоопасна ситуация.

7 и 5- се подкрепят и унищожават взаимно. 7 засилва интуицията на 5 и я кара да е по-прецизна. Ограничава свободата и, но я и приземява. От своя страна, 5 превръща 7 в по-контактна и по-оптимистична. Двете числа имат силен духовен интелект, като петицата олекотява максимализма на седмицата.

7 и 3 – са подходящи с творческото си въображение. Засилва се егоцентризмът им. Аналитичният ум на 7 е подкрепен от ентусиазма на 3 и от нейната способност да е на водещи позиции. Тройката може да е много контактна, но и интровертна като седмицата. И двете подбират контактите си с доза критичност. За да се намалят крайностите им трябва число балансьор.

5 и 3- се подкрепят и унищожават взаимно, заради прекалената им свободолюбивост. 3 умее да говори и ораторства, а 5 и помага много ловко да се измъква от всяка ситуация и да обръща проблемите в своя полза. Двете числа са много крайни. Петицата умее да подхранва егото на тройката.

Ако желаете да научите още за нумерологията горещо ви препоръчваме книгата на Даниела Тодорова – Кабала

Нумерология на древните магове

( статията е авторска и всяко нейно копиране изисква съгласието на автора или линк към неговия блог)
Даниела Тодорова Кабала
Решила съм си да се появя на този свят на 11 март по обед.Числото на съдбата ми и първата буква от моето име е 5- вибрацията на Меркурий, творческото начало и желанието за знания. Когато мама ме е родила,тя ми дала библейското име Даниела.Едва ли е знаела,че то е толкова древно, просто харесвала френската актриса – Даниел Дарио. Завърших Техникума по дървообработване и вътрешна архи-тектура в родния си град. Увличах се от литературата, пишех стихове и се занимавах с музика. Пораснах и пред мен се откри бурният живот на студентите. В Русенския университет получих нова специалност „Стопан – ско управление”, с насока „Маркетинг, реклама и търговия” Винаги съм се впечатлявала от духовното и езотеричното. Баба ми беше много сензитивен човек и може би от нея се запалих по непоз натото. Първите ми изтински знания в тази насока получих от книгите. Числото на Съдбата ми -5, а и на душата ми -11, не ми даваха покой, дока – то не започнах с Дао, преминах през Космогонията на Розенкройцерите и накрая се „пристрастих” към вибрацията на числата. С номерология се занимавам повече от 10-15 години. Успоредно с нея изучавах и астрология, и разбрах,че връзката между тях е много силна. Осъзнах,че никой не се ражда случайно на този свят и че всяка душа носи в себе си кодираното си име и Съдба. Автор на една от най-продаваните български книги по нумерология - Нумерология на древните магове. Прогнозите с числата винаги ни помагат да се настроим за събитията и да вървим във вярната посока. Дадено ни е знание,запазено от векове, което можем да използваме. Аз вярвам във Висшата сила и в хармонията, която е създа- ла този свят! Всичко може да се сведе до числа и колкото повече работя с тази материя, толкова повече се убеждавам,че съм на прав път и няма не – що, което да не може да бъде решено, стига да познаваме съдбата си и дъл-говете, които носим от миналото! Желая Ви успех в опознаването на тази древна наука – Номерологията! Даниела Тодорова – Кабала

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.