от Даниела Тодорова – Кабала

Има различни теории и начини, за да се разберат взаимоотношенията между числата. Някои от тях си противоречат, а и всичко зависи от това какво търсите в една комбинация- лични вибрации, синастрия на личните отношения, между колеги, родител и дете… Повечето теории се свързват с планетните съответствия на числата, но има, поне три системи, в които се появяват различия. Използвах Звездата на Маговете и тази на стихиите, за да намеря взаимодействието и да използвам връзките майка-син, мъж-жена, цикълът на пораждането и на разрушението.

Най-общо казано, числото 1 стимулира 8, ( 8 разрушава 1),а то от своя страна, засилва действието на 6.Числото 2 е потиснато и трансформирано от 1. Разрушаващото действие работи обратно на часовниковата стрелка и в нумерологията няма как да отчетем кога действието е пораждащо,т.е. майка- син и кога е с обратна сила. Това може да се види в графичното изражение на датата на раждане и името.

1 и 8-силни числа, които взаимно се подкрепят, но са в състояние да се унищожат. Единицата дава стабилност и самочувствие на 8 ,независимо,че двете вибрации изискват лидерство. 1 е новатор, а 8 са идеите и склонността да се поемат и отговорностите на другите, търпението.

1 и 6- са подходящи, ако има число балансьор между тях ( 2 или 8). Шестицата се нуждае от хармония и подкрепа, но и от голяма любов, която трябва непрекъснато да бъде доказвана и показвана. 1 трудно ще разкрие чувствата си, приемайки това за слабост. Тя иска гръб зад нея и добра основа, за да покаже на какво е способна, а това ще и осигури 6.

1 и 4 – не са от най-подходящите числа, тъй като ще се налага непрекъснато да се адаптират един към друг. 4 е малко по-голям консерватор и не обича експериментите, ако не му гарантира добър резултат и стабилност- точно обратното на единицата. Съмненията и страховете и действат зле на 1 и понижават нейната вибрация.

1 и 2 – са противоположни. Едно поробва две, независимо,че тя прави големи отстъпки и е дипломат. Трябват им числа балансьори. 1 е в състояние непрекъснато да наранява 2 с критика и е с желание да доминира непрекъснато. От своя страна, двойката е търпелива до известно време и в определени ситуации става жестока и отмъстителна.

1 и 9- са противоположни числа. Между тях може да се създаде такова напрежение, че животът им да е като бойно поле. И двете числа са склонни към егоцентризъм, въпреки че, оптимизмът и поемането на отговорности биха могли да ги сплотят.

1 и 7- са в непрекъснато нагаждане и адаптиране. 7, подобно на 4, може да изпадне в такива съмнения и песимизъм, че да срине самочувствието на 1. Държи на личната си свобода и няма да позволи на единицата да и се налага.

1 и 5 – са подходящи с число балансьор. 5 е подвижно и адаптивно и може да спори с 1 до безкрай. Склонна е да му даде подкрепата си, ако и се гарантира пълната и независимост. Ще покаже голямата си любов, ако срещне романтика, а тя не е характерна за единицата.

1 и 3 – тройката стимулира 1, тъй като мисли за големи дела и бъдещето. Амбициите подклаждат новаторството и подвижния ум на 1. Двете числа са дисциплинирани, а 1 ще помогне на 3 да не пруска енергията си в различни посоки.

8 и 6- 8 дава сила на шестицата, защото може да и осигури комфорта, от който се нуждае и да го води. Любовта и хармонията, присъща на 6, ще накара 8 да не се чувства самотна. И двете числа са искрени и не търпят предателства. 8 е революционер и търси утеха, а 6 ще му даде спокойствието и уюта в дома.

8 и 4- са кармична комбинация и е добре да са с число балансьор. 8 се нуждае от свобода за размах на новите си начинания, а 4 играе на сигурно и се съмнява. Тя няма да позволи на осмицата да рискува, заради страховете и от провали. Това понижава вибрациите на 8. И двете числа, обаче, са упорити и могат да успеят.

8 и 2- не са добра комбинация и се нуждаят от баланс. 2 ще вкара в големи колебания и задръжки в 8 и тя ще пропуска шансовете си. осмицата не се примирява с малките успехи и иска най-доброто. Двойката ще се задоволи и с малкото. Чувствително, 2 ще направи 8 по-пасивно.

8 и 9 – са противоположни и водят до сблъсък, заради силната си целенасоченост. Всяко от тях ще дърпа чергата към своята си истина. И двете числа са подложени на ограничения. Крайните им чувства засилват отмъстителността им.

8 и 7- не са подходящи без число на баланса. 7 ще търси прекалено много логика или ще бяга от действителността и ще вкара 8 в непрекъснати съмнения и крайности. Седмицата ще вмени в 8 голяма нерешителност. Въпреки това, и двете числа намират решение на всеки един проблем по различни начини.

8 и 5- са в непрекъсната адаптация. 0смицата умее да ръководи и да поема върху себе си отговорностите на петицата, но от своя страна, 5 не обича да е насочвано в живота. То ще поставя под съмнение лидерските качества на 8, както и любовта му. Трябва им число балансьор.

8 и 3- са добра комбинация, тъй като тройката, със своята енергичност, ще вдъхнови осмицата и ще съумява да изрази с думи идеите и. 8 е в непрекъснато напрежение, заради честолюбивите си стремежи, а 3 ще създава необходимата обстановка за релаксиране със своята радост и ентусиазъм. Тя потушава някои от тежките страни на осмицата.

6 и 4- се стимулират, тъй като 6 омекотява песимизмът на 4, а тя от своя страна, дава форма на любовта на шестицата. Шестицата дарява с творчески способности четворката, а тя осигурява стабилност и сигурност, от която се нуждае 6. И двете числа притежават силна отговорност към дома и семейството, а другото- към работата.

6 и 2- се допълват, но поради нестабилността на двете числа, те се нуждаят от балансьор.6 дава амбицията на 2, но засилва и нейната колебливост. Двойката се влияе от мнението на околните, а 6 изпитва непрекъснати съмнения в чувствата на хората. Максимализмът и съвсем стресира 2, която трудно взема крайни решения.

6 и 9- са в процес на адаптация и търсене, тъй като има сблъсък на големи страсти. И двете са взискателни и трудно прощават предателството. Взаимно стимулират ревността си. 6 и 9 са щедри и взаимно се допълват обаянието си, но девет е в състояние да унищожи чувствата на шестицата.

6 и 7 – са противоположни и им трябва баланс. Докато шестицата е склонна на отстъпки в името на хармонията, то седмицата е безпощадна и критична. 6 ще иска да се вкопчи в 7, а то, от своя страна ще отхвърля авторитета и. Вярно е, че и двете са артистични и са склонни да бягат от действителността, но в 7 има силно изявено логично и аналитично мислене, което хич не допада на 6.

6 и 5- са противоположни. 5 много лесно може да засегне 6, а и се нуждае от голяма лична свобода, която няма да му бъде дадена от шестицата. Въпреки,че петицата е доста гъвкава и приспособима, няма да се примири с протекцията и ревността на 6. Тя е непостоянна и импулсивна, а шестицата е придирчива и склонна към максимализъм.

6 и 3- се нуждаят от баланс. И двете числа могат да са крайни в ревността си, което води до взрив. Тройката ще смята,че превъзхожда 6. 3 е много разкрепостена и може да преследва до край целите си, а шестицата ще я вкарва в колебания. Гордостта на тройката ще наранява 6.

4 и 2- 4 подкрепя 2 с чувството си за дълг и отговорност, а 2 засилва умението му да работи с хора. Двете могат да са колебливи и отмъстителни. 2 търси баланса в отношенията, а 4 създава стабилност, благодарение на упоритостта в работата и в семейството.

4 и 9- са подходящи, тъй като упорито преследват целите си. 9,обаче, засилва импулсивността на 4, а четворката вкарва недоверието и мнителността в качествата на девет. Четворката се обърква от въображаемите цели на 9, а последното има твърде големи изисквания към работата и хората, които 4 не приема, тъй като е изпълнител.

4 и 7- са в непрекъснато нагаждане едно към друго. И двете са лесно раними и са нащрек за всяко изречение и дума. 7 е склонна да се самоизолира и да се наслаждава на самотата, а 4 има нужда от работа и цели. Тя не почива и не се отдава на илюзиите на 7. Това само я обърква. И двете числа са непреклонни, което затруднява тяхната комуникация.

4 и 5- са противоположни и се нуждаят от баланс. Докато петицата търси разнообразието и прегръща живота с две ръце, то 4 е човекът на рутинната и стабилността. Четворката няма да даде на 5 да диша и да се забавлява. 4 е организирана и пътят и е труден. Петицата е склонна да се надценява и умее да се възползва от обаянието си.

2 и 9 – двойката стимулира 9, защото засилва нейната щедрост и хармония. И двете могат да изпадат в колебания и съмнения, но и взаимно засилват интуицията си. 2 намалява крайните решения на 9, като я кара да намери баланса между противоречията и.

2 и 7- са подходящи, но се нуждаят от баланс. 7 е независима и мнителна и 2 е способна да я накара да види един проблем от всички страни. И двете се нуждаят от стимулиране в живота. 2 омекотява егоцентризма на 7. Те търсят хармонията в себе си (7) и в обкръжаващата среда (2). Големите изисквания на 7 помагат на 2 да не е толкова колеблива, въпреки че може да се случи обратното.

2 и 5- се нуждае от баланс. 2 има силна нужда от подкрепа. Тя е човекът в сянка и дипломатът, докато 5 търси приключение и свобода и често с тези си качества наранява 2. Едното число е пасивно, а другото- активно. Петицата е в състояние да пренебрегва чувствата на 2. 5 ще отстъпи и пак ще направи това,което си иска.

2 и 3- са противоположни. Чувството за превъзходство на 3, пречи на 2 да е балансьор в отношенията. Двете числа са добронамерени, но 3 се ентусиазира много лесно, докато 2 започва да се съмнява дали е на правилния път с това любопитство и размах. 3 е нетърпелива, а двойката е склонна да изчаква подходящия момент.

9 и 7 – 9 стимулира 7 да е по- амбициозна и решителна. И двете числа могат да се отдадат на голямото си въображение и егоизъм, но 9 дарява 7 с по-голяма устойчивост и ще премахне нейния краен песимизъм. 9 и 7 са взискателни в отношенията си, но първото ще предаде идеализъм на духовните търсения седмицата.

9 и 5 – се нуждаят от баланс, защото се засилва взаимното им своенравие и импулсивност. 5 може да играе двойна игра, защото владее до съвършенство актьорското майсторство, а 9 не понася лицемерието и е открита. Двете са активни, но 5 обича свободата и разнообразието, а 9 е взискателна към всичко.

9 и 3- не са идеален вариант, въпреки че и двете са амбициозни и с оригинален интелект. 3 винаги ще намеква,че е по-велико от 9, а то също не търпи второто място, нито някой да го критикува. Засилва се спонтанността към спорове, тъй като 9 и 3 са склонни да проявяват чувство за собственост, което си е взривоопасна ситуация.

7 и 5- се подкрепят и унищожават взаимно. 7 засилва интуицията на 5 и я кара да е по-прецизна. Ограничава свободата и, но я и приземява. От своя страна, 5 превръща 7 в по-контактна и по-оптимистична. Двете числа имат силен духовен интелект, като петицата олекотява максимализма на седмицата.

7 и 3 – са подходящи с творческото си въображение. Засилва се егоцентризмът им. Аналитичният ум на 7 е подкрепен от ентусиазма на 3 и от нейната способност да е на водещи позиции. Тройката може да е много контактна, но и интровертна като седмицата. И двете подбират контактите си с доза критичност. За да се намалят крайностите им трябва число балансьор.

5 и 3- се подкрепят и унищожават взаимно, заради прекалената им свободолюбивост. 3 умее да говори и ораторства, а 5 и помага много ловко да се измъква от всяка ситуация и да обръща проблемите в своя полза. Двете числа са много крайни. Петицата умее да подхранва егото на тройката.

Ако желаете да научите още за нумерологията горещо ви препоръчваме книгата на Даниела Тодорова – Кабала

Нумерология на древните магове

( статията е авторска и всяко нейно копиране изисква съгласието на автора или линк към неговия блог)