Скъпоценните камъни и кристалите са едни от най-старите жители на нашата прекрасна планета Земя.

Кристалите са твърди тела, за който е характерно, че съставящите ги йони, молекули и атоми са подредени в правилна, мултиплицираща се структура в три измерения.

Повечето познати ни кристали се образуват при процес на втвърдяване т.е. от преминаване на вещество от течно в твърдо състояние (подобно на кристализацията на водата). Разнообразието на кристали се дължи на химичните особености на течността и специфичните условия, при които преминава процеса на втвърдяване.

Има ли тайна в магията на кристалите?

От най-дълбока древност хората са забелязали магията, която тези изумителни творения на природата притежават. Дали магията на тези бляскави камъни се дължи на факта, е Земята се състои в голяма степен от кварц, а силициевият диоксид и водата, от които „магически“ се образуват самите кристали, са основна градивна единица от човешкото тяло. Дали защото кристалите и скъпоценните камъни „улавят“ от вибрационната енергия на нашата планета и после същите резонират с човешката аура и вибрация. Дали магията произлиза от пиезоелектрическите способности на кристалите? На техните специални енергийни полета? И дали е случайно, че енергийните полета на много от скъпоценните камъни съответстват на нашата човешка енергия и електрическа честота?

Магия или не факт е, че всички ние сме част от Земята. Вече не е фантасмагория да се заяви, че нашата планета е обгърната (обвита) от енергийна мрежа, отчасти дължаща се именно на земните камъни и кристалите. Кристалите и скъпоценните и изобщо камъните са една невидима връзка между нашата енергия и тази на нашата скъпа планета.

И да! Малките и красиви кристали и разноцветни обагрени от всевъзможни цветове и нюанси камъни, които често носим на медальони, обици, като талисмани или накити, са по-полезни, отколкото можем да си представим.

Едва ли е случайно, че от незапомнени времена лечителите са използвали имено кристали и скъпоценни камъни. От най-древни времена хората са забелязали, че има силна връзка между камъните и човешката аура, и енергетика. Дълбаейки по-навътре в темата кристалите са една невидима връзка с т.нар. „ментално“ тяло, което остава съзнателно през многобройните трансформации, които човешката душа реализира.

Науката вече стигна до заключението, че в човешкия организъм съществува гъста и сложна мрежа от канали, по която мрежа се движи жизнената енергия – заключение до, което едва ли има духовно учение, което да не е достигнало. Когато циркулацията на енергията по тази енергийна карта е добра, тогава човек се чувства здрав, бодър, тонизиран, мислите му са подредени, психиката му е хармонична и спокойна.Повече са енергията и чакрите можете да научите тук. Човекът излъчва лъчезарност. Тези хора днес се срещат рядко. Още по-голяма рядкост са в западната култура. Изложени на стрес, лоша храна, отдалечени от природата, твърде много негативни мисли и емоции… децата на западната култура сме с намалена проходимост в енергийната си система. Местата, до където не достига енергията реагира по различни начини – от лека болка и дискомфорт, до сериозни, животозастрашващи заболявания.

Хубавата новина тук е, човекът е част от неизчерпаемата вселенска енергия. Случаите на „чудо“ далеч не са случайност – всеки един от нас е способен на чудо. И тук кристалите и скъпоценните камъни се явяват един вид помощник за привличане и „ремонтиране“ на жизнената енергия. Проверете кой кристал съответства най-добре на вашата зодия.

Лечението с кристали и скъпоценни камъни има своите тайни и особености. Добре е да намерите специалист преди да започнете да се лекувате с камъни. А ако страдате от сериозни заболявания все пак не пренебрегвайте съветите на вашият лекуващ лекар.

Литература: