Пръстените в хиромантията

 

Венерин пръстен

Това е къса, полусферична линия, която започва между Юпитеровия и Сатурновия пръст, обикаля Сатурновия и Сполоновия хълм и свършва между Аполоновия и Меркуриевия пръст.

Ако пръстенът на Венера е прекъснат – проблеми с либидото, ревнивост.

Непълен, незавършен пръстен на Венера – проблеми при осъществяване на емоционални връзки. Комплекси, емоционални травми.

Сатурнов пръстен

В хиромантията този пръстен говори за склонност на индивида към усамотяване или доброволна изолация. Пръстенът се намира в корена на Сатурновия пръст. Това е рядко срещан пръстен. Личностите, които го притежават рядко намират щастие в любовта, приятелството и брака. Ако на дланите има добри знаци е възможно лошото влияние на сатурновия пръстен.

Аполонов Пръстен

Аполоновият пръстен може да бъде видян на дланите на големите артисти, художници, композитори, певци, писатели и др. Пръстенът говори за изтънчен вкус и идеализъм.

 

Меркуриев пръстен

Меркуриевият пръстен се намира в подножието на малкия пръст. Този пръстен е на дланите на хора, които имат голямо желание и необходимост да се занимават с наука.

Соломонов Пръстен

Мистично звучащия пръстен е получил името си от цар Соломон, които според преданията е имал способността да разговаря с животните. В хиромантията наличието на този пръстен е доказателство, че индивидът притежава силни окултни способности. Притежателите на Соломоновия пръстен са лидери.