„Всеки човек е продукт на Вселената в момента на раждането си“

vedicheska-astrologia-poznanie

Представяне на Ведическата Индийска астрологя (Джйотиш)

Астрологията е със сигурност най-оригиналната наука, най-старата от всички системи на познанието, предоставени на човешките същества. Тя представлява едно от най-напредналите познания на човешката култура до появата на съвременната наука. Астрологията е в основата на първите космолози, чрез които нашите предци са вниквали в структурата и движението на Вселената. Това е наука за съдбата или кармата, използвана, за да се разберат събитията на Земята и с хората, за които е било установено, че се възпроизвеждат първоначално „на небето“:  „Каквото горе, такова и долу“.

Астрологията не е само наука, която се отнася до естеството на физическата вселена, но това е една от най-дулбоките науки за вътрешното и духовно развитие, които се отнасят до ума и душата.

Астрологията посочва космическият източник и фона на активните сили във всяка област от живота. Така астрологическите знания се допълват и с други науки. Супер-астрологичната наука, използвана като универсален език и разкриваща основния израз на космическите енергии, може да се използва, за да помогне да се разберат всички сфери на живота. Например, древните системи на медицината, като Аюрведа в Индия, или древнaогръцкaта медицина, Алхимия, Йога и магическите ритуали, са имали впредвид и астрологичните влияния. Практиката на йога, например, е основана на балансиране на слънчевите и лунните изначални енергии в тялото.

Всички религии и древни култури, които са съществували от незапомнени времена, като египетски, вавилонски, индийски, китайски, и т.н., се основават на изследването на астрологията. Всички други социални науки и житейски системи произтичат от хармонията с нея. Астрологията е била оригиналната психологическа, физическа, медицинска и духовна наука. Астрологията е била тяхната култура, подари това че е един универсален инструмент за самоопознаване и развитие.

Без астрологията, т.е., без да се осъзнава смисъла на движенията на небесните тела и влиянието върху живота ни, не може да съществува реална и цялостна наука. Нашата връзка с Вселената няма да може да бъде осъзната, още по-малко пък ще знаем как да се освободим от негативните ефекти на космически сили или как да канализираме благоприятните космически сили в наша полза. Нашите отношения със звездите отразяват на връзката ни с космоса, с нашата психика и нашата същност. И тук можем да кажем, че съвременната западна астрологията все още не е напълно развита, което показва, че някои култури имат ограничена връзка с висшите познания и липса на реална комуникация със самата Вселена.

В тази връзка, относно висшето познание, нашата съвременна култура е на много ниско ниво. Въпреки че нашите астрономически познания са обширни и задълбочени- повече, отколкото на предишните цивилизации, без астрологията, астрономията е като тяло без душа. Ние сме ограничили безграничните сили на Космоса в цифри, химични реакции и ограничена, човешка логика. Такова отношение не показва действително чувствителност към съществуването на живота и реалността на самосъзнанието. Това е като описване на човешките същества само според височината и теглото им, или опростяване на произведение на изкуството, само до химикали и пигменти. Чрез подобва визия към Космоса, ние няма да можем да разберем кои сме в действителност и какъв е този свят наистина.

Ние се гордеем с постиженията, които нашата наука ни е предоставила, и със сигурност, те са много полезни. Но какво е това, което наистина е направила науката по въпроса за нашата чувствителност към божественото присъствие на Природата във всички сфери на живота ни? До каква степен ни е дала чувство за самоосъзнаване, което да не е ограничено от време, пространство, цифри и теории? В тази връзка мъдреците още от древността и науки като астрологията, са били много по-напредничави и ние трябва да се върнем на това ниво, за да постигнем реално развитие в живота си. По настоящем, астрологията не се счита  за наука, защото тя няма чисто материалистическа ориентация, тъй като вижда духа и реалната същност на нещата, а не се ограничава само с формата им. Ако Вселената все пак има някаво съзнателно, духовно измерение, както много физици започват да подозират, следователно учените ще трябва да признаят и съществуването на духа и Висшето съзнание. Астрологията трябва да бъде призната за легитимна наука на съзнанието, защото, ако не съществува съзнанието, по какъв начин всъщност може да се говори за наука или за истина?

За новата духовна ера, към която върви човечеството, ще е от съществено значение  да се възвърне чрез астрологията обратно към оригиналните източници на знания. Няма да достигнем до една по-висша ера за човечеството, ако не се свържем с нашия висш, истински Аз посредством звездите. Това изисква прилагането на астрологията на едно по-дълбоко ниво, а не по начина, по който в момента се практикува и разбрира. Общественото отхвърляне на астрологията е направило астрологията повърхностна, материалистична и недооценена. Не й се обръща вниманието и дълбоко проучване, което заслужава.

Това общо усилие да се въстанови авторитета и значението на астрологията, е едно от най-важните събития на нашето време- ние трябва да осъзнаваме добре това и да се подготвих да го осъществим. Очаква се личностите с интелект и интуиция, да бъдат подготвени за тази мисия, защото тази трансформация изисква и двете; и не само това, но е необходима и много добра духовна основа. Използването на астрологията за духовно израстване е буквално загинало на Запад, но все още се поддържа на Изток. Дори и в източните култури вече астрологията деградира само до предсказанивя за семейство, деца, работа и пари, но сред истинските ведически астролози, йоги и мъдреци, често дистанцирани от съвременият живот, за щастие това знание все още се поддържа живо и непроменено- така че там е от където всички ние трябва да се стремим да черпим знания. За щастие днес вече има хора, които са донесли източните познания и на Запад, и благодарение на тези личности, се осмеляваме да предложим тази жизнено важна информация от Ведическата Космология, за благото на всеки, който е заинтересован от самопознанието си и реализирането на своя най-висок потенциал…

Ако искаш да се запознаеш по-подробно с Ведическата Индийска астрологя (Джйотиш) включи се към Дистанционния онлайн курс по индийска астрология

 kurs-po-vedicheska-astrologia