Нумерология. Тълкуване на числото на пътя и рождената дата

Всеки един от нас е дошъл на тази Земя с определена вибрация. Смята се, че ние можем да променяме съдбата си. Определено пътят ни ще бъде по-лесен ако знаем нашите слаби и силни страни. На помощ идва нумерологията, която подсказва кои са нашите силни и слаби страни. Според нумерологията и всички учения посветени на човека всеки един индивид има различна вибрация, която може да се изучи чрез името, часа, деня, месеца и годината, през която е роден. Вибрацията е определяща за нашия характер и съдба. Всеки един детайл определя по-точно нашето Аз, нашето минало, бъдеще, нашата емоционална и мисловна същност, нашата уникалност.

Числата са древен метод за разпознаване на човешката вибрация, уникалност и съдба. Методът е използван още от древните вавилонци, китайци, евреи, египтяни – практически всеки един древен народ е използвал своя система за тълкуване на човешката съдба и личност чрез числата.

Познатата на мнозина нумерология (номерология) е наука и изкуство, чрез която могат да се определят някои основни тенденции от съдбата, характера, реализацията на човек. Обичайна практика за Западните традиции е да се тълкуват редуцираните числа от точната дата на раждане. Разбира се този метод ще даде някои основни тенденции. За по-задълбочен анализ на човешката съдба и личност са нужни още много детайли.

Редуцирането на числата от рождената дата е лесно. Събират се всички цифри от рождената дата – ден, месец и година. Полученото число се нарича число на пътя. Нека да използваме  за пример човек роден на 12.11.1971 година. За да получим числото на пътя събираме 1+2+1+1+1+9+7+1 =  23. Това число има голямо значение за тълкуването. Подробности можете да научите от книгата „Номерологията на древните магове“. Полученото двуцифрено число редуцираме така, че да се получи една цифра. Изключение се прави за специалните числа 11 и 22. Тези числа тълкуваме отделно, но успоредно с 2 и 4. От нашия пример събираме получените числа 2+3=5. Числото на пътя за този човек ще е 5.

Тълкуване на числата на пътя

Число на пътя 1

Лидерско число, но често изисква устойчивост и постоянство. За да се реализирате е нужно да използвате своята воля и упоритост – качества, който безспорно притежавате.

Родените с число на пътя 1 са много амбициозни и пробивни. Развивайки своята устойчивост ще се научат да ръководят и да докарват нещата до край. Сред вашите силни качества е умението ви да се концентрирате и да не губите фокуса, дори когато около вас цари пълен хаос. Родените с число на пътя 1 са обективни и умеят да вземат независими решения. Сред единиците се намират и инати и самовлюбени хора.

Умеете да пчелите пари с лекота, но със същата лекота ги и харчите.

Число на пътя 2

Неправолинеен път, често и доста спокоен без излишни сътресения. Вие сте добродушен. Имате дипломатични качества. Обичате и се борите за хармония, красота, уют. Уравновесени и праволинейни. Умеят да отстъпвате. Понякога сте твърде самокритични. Изключително толерантни, но понякога в интерес на хармоничните отношения е възможно да пожертвате своите интереси. Лесно се приспособявате към всякакви житейски условия. Склонните сте към ленивост.

Число на пътя 3

За вас е характерна гъвкавост, оригиналност, наличие на нестандартни идеи и подходи. Като цяло ви върви и се справяте с пречките. На въшне вид сте обаятелен. Обичате да сте център на внимание, което се и случва често. Характерно за числото 3 са многото контакти. Притежавате много добра интуиция. Повечето от родените с число на пътя 3 имат някакъв артистичен или художествен талант, който проявяват дори в ежедневните дейности. Като цяло сте енергични и пробивни. Успявате в професии, където се изисква контакт с хора. Понякога сте доста нетърпеливи и обичате да се хвалите.

Число на пътя 4

Труден път, често с не малко ограничения. Рядко допускате изненади. Постигате успехи с труд и усърдие. Вие сте солидна личност, на която може да се разчита в трудни ситуации.Умеете да се грижите за хилядите задължения. Консервативен, трудно приемащ промените.

Число на пътя 5

Вашият живот е всичко друго, но не и скучен. Понякога сами си създавате проблеми, друг път сте изненадани от неочаквани развития на събитията. Вие сте творчески ориентиран и лесно овладявате тези сюрпризи на съдбата си. Обожавате пътуванията. Обичате рисковете и игрите с хазартен елемент. Обградени сте от много приятели към които сте особено предан. Ежедневните дейности често ви отегчават. Имате склонност към избухливост. С лекота научавате чужди езици.

Число на пътя 6

Спокоен и не рядко скучен път. Обичате да вървите бавно, сигурно. Понякога събитията се случват доста бавно, а промените изискват много време. Вие сте чувствена натура. Имате съвършен усет за хармония и красота. С лекота умеете да въвеждате ред. Понякога сякаш сте малко наивен поради своята колебливост. Не понасяте клюките и интригите. Рядко страдате от синдрома на големите амбиции.

Число на пътя 7

Вашият път е изпълнен със загадки и мистерии. Често ви се струва, че провидение, ангел или божествена намеса ръководи делата ви. Научете се да слушате и виждате тези знаци и обезателно ще постигнете успех. Притежавате завидна интелигентност, силно въображение и зашеметяваща интуиция. Чувствате се добре в уединение. Може би ако се научите да прощавате на другите ще постигнете много повече.

Число на пътя 8

Широк път, предлагащ много възможности. Вие сте борбен, стабилен, непоклатим. Притежавате хитрост и ловкост. Обожавате бързите действия. С лекота се справяте с всякакви дейности. Имате шанс да успеете в корпоративната и бизнес сфера особено ако се научите да давате повече. Харесвате лукса и парите.повечето 8-ци ги притежават. Много от осмиците се занимават с разнородни на пръв поглед не съвместими дейности. Внимавайте със законите. Имате склонност да ги нарушавате, а това ще ви донесе само беди.

Число на пътя 9

Успехи и късмет в почти всички начинания. Вие сте силна личност. Притежавате много качества, сред които са честност, мъдрост, сила на личността. Култивирайки творческата си енергия имате шанс да успеете в каквото пожелаете. Околните ви харесват и ви се доверяват. Понякога деветките са груби и арогантни.

Тълкуване на рождената дата

Рождената дата е от определящо значение при тълкуването на номерологичния ви хороскоп. Тълкувайки рождената дата заедно с пътя на живота ще получите много по-точна картина. Имайте предвид, че това са само два от елементите, който изграждат пълен номерологичен хороскоп:

Рождената дата 1

Родените на първо число са със силна воля, много амбициозни и агресивни. Трудно приемат чуждо мнение. Родени са за лидери. Умеят да се справят с всякакви трудности в живота. Трудоспособни и енергични.

Рождената дата 2 

Хората родени на тази дата са умерени, кротки и спокойни. Често тези хора са емоционални, чувствителни и сантиментални. Умеят да прощават. Имат амбиции, но рядко се втурват към тяхното изпълнение, защото предпочитат спокойствието.

Рождената дата 3

Тройките са уверени и устремени. Обичат славата и често се стремят към нея. Не понасят да бъдат командвани. С дисциплина и настойчивост се стремят към върха.

Рождената дата 4

Работохолици, енергични и умни. Четворките често имат добро образование. С изключителен ум. Умеят бързо и до перфекност да се справят с поетите ангажименти.

Рождената дата 5

Вие сте умни, интелигентни и амбициозни. С лекота вниквате в същността на нещата. Изпълнени с енергия. Бързо и качествено се справяте с делови въпроси. Рядко се колебаете. Не обичате да си губите времето. Често живеете на пълни обороти.

Рождената дата 6

Родените на шесто число са с благ, мек характер. Романтични, мечтателни и внимателни. За тях е характерно, че могат силно да обичат и силно да мразят. Вълнуват се от всичко свързано с любовта. Харесват красивите неща. Имат вроден финес и чувство за красота.

Рождената дата 7

Интуитивни, идейни и магнетични. Родени сте със силен характер, понякога сте властен. Подчертана индивидуалност и нестандартен начин на мислене. Е лекота изпъквате над околните. Харесвате да сте независими и самостоятелни. Не понасяте шаблони и ръководители.

Рождената дата 8

Упорити, амбициозни и интелигентни. Понякога сте твърде крайни в гоненето на желанията и целите си. Отношенията ви с другите също са с крайности. Често се случва да сте безкомпромисни и да се налагате. Имате шанс да постигнете много във финансите.

Рождената дата 9

Родените на 9-то число от месеца разполагат с много енергия. Тези хора са непокорни, но честолюбиви. Личности, които са наясно какво точно искат и често са амбицирани да го постигнат. Склонни са да се трудят упорито и през повечето време действат честно.

Рождената дата 10

Борбени, напористи, целеустремени. Родените на 10-то число имат склонност към крайности. По много въпроси имат свое мнение и го устояват. Активни и авторитарни. Рядко търпят компромиси.

Рождената дата 11

Непредсказуема дата. Хората родени на 11-то число имат склонност към лидерски позиции. Амбициозни, но и колебливи. Имат много енергия, но не винаги я насочват в правилната посока. 11-те са изпълнени с решителност и борбеност.

Рождената дата 12

Родените на 12-то число от месеца са дисциплинирани и последователни. Имат силна вибрация. Умеят да реализират своите цели. Не винаги се съобразяват с мнението на хората около тях. Родените на 12-то число имат късмет в почти всички начинания.

Рождената дата 13

Родените на 13-то число са творчески и много интелигентни личности. Не им допада някой да ги наставлява и ръководи. Устремени, горди и напористи. Имат страхотни идеи и мечти, към които последователно се целят. Понякога незнайно защо се отказват от мечтите си. За родените на 13-ият ден от месеца е трудно да правят компромиси.

Рождената дата 14

Родените на 14-то число имат интерес от натрупване на финанси. Тези хора са силно отдадени към материалния свят. Имат страхотни амбиции и цели, но в повечето случай те са отдадени на материалния свят.

Рождената дата 15

Родените на 15-то число са чувствителни и нежни хора. Понякога стават лесно раними. Романтици, които обичат да живеят в хармоничен свят. Нужен им е партньор, който да ги изслушва и разбира.

Рождената дата 16

Позитивно число. Хората родени на 16-то число са сантиментални и романтични. Обичат да размишляват. Увличат се от красиви преживявания. Обичат и реализират чести промени в живота си. Обичат динамична работа.

Рождената дата 17

Инициативни и самостоятелни хора. Родени с голям късмет и упоритост. Могат да направляват своите желания и цели. Надарени са с интуиция. Всеотдайни са и обичат да помагат на своите близки и приятели. Излъчват силен магнетизъм. Енергични са.

Рождената дата 18

Родените на 18-то число са непримирими, властни, упорити. Имат силно изявени лидерски качества. Неспокойният им характер и амбициозност се проявяват от най-ранна възраст. Тези хора са дръзки и с големия си енергиен потенциал почти винаги постигат своите цели.

Рождената дата 19

Родените на 19-тия ден от месеца не познават колебанието. Тези хора рядко правят компромиси. Не познават депресията. С лекота се борят за своите позиции. 19-те са успешни в редица сфери на живота.

Рождената дата 20

Родените на 20-то число са романтични и лесно раними. Имат живо и богато въображение. Надарени са с художествен или артистичен талант. Обичат да се грижат за другите. Понякога са твърде жалостиви. Склонни са към компромиси.

Рождената дата 21

Родените на 21-во число са бурни, дейни хора. Благодарение на вродената си упоритост и непоколебимост преуспяват в много дейности. Тези хора са добронамерени и искрени в контактите си.

Рождената дата 22

Родените на 22-рия ден от месеца са интелигентни, точни и схватливи. Работливи и всеотдайни. В отношенията не допускат недомлъвки и половинчатост. Стриктни и целеустремени постигат своите цели.

Рождената дата 23

Отговорни и дисциплинирани. Често твърде критични към себе си, околните и живота. Могат да бъдат всеотдайни, но не обичат да ги притискат и командват.

Рождената дата 24

Родените на 24-ия ден са със спокоен, мек характер. Чувствителни и емоционални. Емфатични и съпричастни към околните. Тези хора имат склонност да живеят в свой свят.

Рождената дата 25

Родените на 25-то число са находчиви, активни и много дейни. Поставят си високи цели и на всяка цена се стремят да ги реализират. Повечето от родените на 25 дата в действителност постигат високопоставените си амбиции благодарение на своята деловитост и пробивност. Полагат големи усилия както в образованието си, така и в кариерата си.

Рождената дата 26

Родените на тази дата имат склонност да бъдат взискателни и претенциозни. При недобро управляване на тази вибрация имат склонност към разпиляност и хаотичност. Не понасят някои да определя живота им или да им диша във врата. Независимият им характер не позволява някои да ги командва или ограничава.

Рождената дата 27

Тези хора са заредени с магнетизъм и стотици идея. С упоритост и оригинално мислене следват своите цели. Позитивни и усмихнати тези хора могат да бъдат и много борбени. Имат голям брой планове и не губят и минутка за осъществяването им.

Рождената дата 28

Родените на 28-мия ден от месеца са уверени и независими, но успоредно с това знаят какво е съпричастие. Не се съпротивляват да поемат отговорности и да вършат задълженията си. Хората родени на 28-ми са оригинални творчески личности. Интуитивни и интелигентни – имащи всички предпоставки да постигнат своите желания.

Рождената дата 29

Родените на тази дата могат сами да командват и направляват живота си. Не се плашат от трудности. Способни са сами да се справят с възникналите предизвикателства в живота. Добре образовани и природно интелигентни. Могат да достигнат до големи върхове в кариерата си, заради своят издръжливост и постоянство.

Рождената дата 30

Родените на 30-то число са надарени със смелост. Амбициозни и агресивни те са способност да управляват живота си. Имат склонност да направляват и околните. Енергични и принципни. Изпълнени са с много интелигентност и магнетизъм.

Рождената дата 31

Родените на 31 дата умеят да разчитат на себе си. На млади години изпитват неприязън към по-слабите и неорганизирани натури. Работливи и последователни. Поставят си големи цели и рядко се отказват от тях.