bosilekОвен – босилек и влиянието на Марс.

Привлича духовете и заедно с лавандулата могат да бъдат управлявани. Използва се и за защита на дома, както и в любовната магия, за да даде вярност между партньорите. Другата трева е бъз. Казват, че в неговите клони живеят ангели.В много от народните вярвания се свързва с разпятието и с веществото. Използва се за защита във Валпургиевата нощ. Символизира усърдието и въпреки че, в някои отношения се счита, че носи нещастие, то е с целително въздействие върху Овен.

Телец – Зимзелен.

Обикновено се използва за защита на телетата и на бебетата. Венец от зимзелен или т.нар. винка, предпазва децата от уроки. Използва се в магията за защита на семейството, за прогонване на негативната енергия. Дъбът, също е дърво на Телеца. Символизира мъдростта. Друидите са го почитали много и е твърде вероятно тяхно то име да идва от там, защото дру е дъб.

pobedelБлизнаци – Подбел.

Той е символ на единството на противоположностите. Свързан с е с мъжката енергия Ян и за това се е използвал за укрепва-не на бойния дух и за повишаване на мъжествеността. Подбелът ще ви донесе баланс на енергията. Когато има пасивност около вас или в дома е добре да сложите цветчета под бел. Сухите му цветове могат да премахнат отрицателната енергия, ако ги сложите в някой ъгъл на помещението, където най-често се намирате.

jult-kantarionРак- Жълт кантарион и Ива.

Жълтият кантарион се използва за разваляне на магия и за лечение на безплодие. Най-често се използва като защитно средство. Можете да провесите една изсушена китка в дома си за защита от нечисти сили. За късмет сложете в обувките си по едно цветче от кантариона. Ивата е неутрално растение. Зависи за какво ще се използва. Това е дърво с женска енергетика. Тя никога няма да ви даде нещо безплатно. Ще трябва да се разплащате. За Ракът Ивата е полезна за премахване на нощни кошмари. Това е дървото на духа на водата.

jult-kantarionЛъв – Босилек, метличина, карамфил и дафинов лист.

Босилекът се използва за сдобряване на двама влюбени, както и за изчистване на негативната енергия. В същото време, в зависимост от часовете, Луната и деня той може да символизира и гнева. Ваните с босилек са много полезни за психическото състояние. Носи богатство, ако носите листенца в портмонето си. Подарете Босилек в дома на Лъва , за да му донесе щастие. Кипаръсът, също е традиционно дърво за Лъва, но е и опасен, тъй като се използва в магиите за смърт. Дафиновият лист е характерен за този знак. Обикновено се използва за гадаене, както и за ароматизиране на въздуха при определени ритуали. Клонките му са за работа със стихията на Огъня.

airДева – Аирът

Покровителят на този знак е Аирът, който се използва за снемане на депресия и на любовна магия. Афродизиак, той е и талисман между съпрузите за тяхното обединение срещу трудностите. Коренът от аир повишава паметта. Наричат го Ангелската трева. Аирът може да ви помогне да постигнете целите си. Използва се като аромат за визуализиране на желанията. Защищава от астрални нападения и кошмари, ако сложите пресни листенца под възглавницата си. Изчиства от негативна енергия дома. Аирът е психотропно растение. Шаманите са го използвали за да достигнат транс. В Китай се е използвал за еликсир на безсмъртието.

vurbinkaВезни- растението на този знак е Върбинка.

Нарича се и Сълзите на Изида и Кръстната трева, тъй като е израснала в подножието на Разпятието. Върбинката се използва както в бялата,така и в черната магии. Може да изцелява, да хармонизира отношения, както и да разрушава. За това си има специални ритуали за събиране. Предотвратява от негативно магическо въздействие, от зли духове. Върбинката изпълнява и желания. Най-голямо приложение има в любовната магия, тъй като е мощен афродизиак. Венецът от тази трева  защищава маговете когато призовават духове. Върбинката е силен амулет. Може да увеличи материалното благосъстояние, както и да ви накара да пътувате в астрала. Надарява с пророчески сънища и усещания.

Скорпион – неговите растения са Вранското око или „парис куадрифолиа“, както и Беладона или „лудото биле”.

Вранското около се приема вътрешно само под лекарско наблюдение. Това е растението,което може да предизвика раздор, но да бъде използвано за разваляне на магия. Казват, че ако изядете ягодата на Вранското око може и да не се събудите. Ако се направи еликсир от него, лекува кожата. Беладона е считано за растението на дявола и Парацелз е знаел,че предизвиква лудост. Иначе, лудото биле се е използвало за лечение на епилепсия. Силно отровно, предизвиква халюцинации, но и признания за греховете,които сте извършили и трябва да си платите. Може да предпазва от негативно въздействие,ако се носи като венец и да е закачен на вратата на дома ви. Казват,че маслото от беладона се използвало от вещите, за да могат да летят. В комбинация с други треви се използва за викане на духовете на водата.

blianСтрелец – растението, което описва стрелеца е Блян.

Изключително отровно, с него  трябва да се действа доста внимателно. Използва се за психично въздействие, за предизвикване на раздори и неприятности, както и  в любовната магия,но не е с такова силно въздействие. Блянът се използва и за предизвикване на дъжд, както и в риболова. Коренът на бляна е изключително опасен, тъй като дава загуба на ориентация и на съзнание. Може да доведе до рязко падане на кръвното налягане и коматозни състояния. Блянът е известен и като любимото растение на сатаната. В черната магия растението се използва за предизвикване на смърт и за вкарване на негативна енергия. За това и е било на почит при оракулите и прорицателите. С него се викат злите духове и се предизвиква гняв.

mandragoraКозирог – символът на Козирога е Мандрагората

Мандрагората е едно от най-силните магични растения. Използва се за защита от негативна енергия, както и в черната магия. Свързва се с парите и търговията. Много силен афродизиак и от плодовете и в древен Египет се е правила любовна напитка. В дома може да носи благополучие. В черната магия се използва за да се предизвикат психически проблеми, както и да се унищожи красотата. Мандрагората се е използвала и като талисман за воините, тъй като се считало, че ще са неуязвими за оръжията. Това е растението и на предсказанията, тъй като надарява и със силна интуиция. Използвало се е и за летене на вещите, които правили специална мас, включващ мандрагората.

gradinski-chaiВодолей – Градински чай.

Градинският чай е едно от най-силните растения в Древен Рим. Това е тревата на вещиците и на мъдреците. Използва се за изчистване на пространството около вас и за освещаване. Носи бързина на ума и вечен живот в древната магия. Използва се за придобиване на мъдрост, ясновиждане и дълголетие. В зависимост от дни и разположението на луната, градинският чай може да донесе и голямо благополучие. Защищава дома, когато бъде закачен зад входната врата. Ако напишете желание на лист от градински чай и го сложите под възглавницата си, то ще се сбъдне. Когато задавате въпроси с карти, махало или по друг начин, използвайте благовоние от градински чай. Възвръща силите и стабилизира здравето ви.

angelikaРиби – растението на рибите е Ангелика.

Ангелика изчиства от негативна енергия, лекува и дава видения за тези,които ги очакват. Носи се като амулет. За защита на дома е добре да я посипете в ъглите на жилището. Може да носи успех и в хазарта. В любовната магия, Ангеликата е много разпространена, особено при жените. От нея се прави специална настройка, за да се привлече любимия. Пушекът от Ангеликата дава нужната енергийна вибрация, за да се привличат духовете, които могат да ви помогнат в езотеричната практика.