Един от най-често задаваните въпроси по астрологичните сайтове е „Кой ми е Асцендента“.

Асцендента е Изгряващия знак, най-източната точка на наталната карта. Формулите за изчисляването му са сравнително сложни и леко неразбираеми за хора без сериозен опит в математиката, а за разпределението на домовете по знаците има измислени математически формули.

Въпреки това да разберем своя Асцендент е невероятно лесно.

С помощта на компютърна програма, която може да ни построи наталната карта или с помощта на някои уебсайт.

Основните неща които са от значение за да разберем Асцендента са съответно: 

  • точния час на раждане 
  • точното място на раждане (или поне най-близкия голям град) 
  • точната дата на раждане 🙂 

Една от основните уловки в случая е часовия пояс в който се намираме както и дали по време на раждането е било в сила Лятното време.

Ако населеното място където сте родени го няма изброено, може ползвате някоя програма, където го има. Друг вариант е да намерите координатите му.

Асцендент ОВЕН: 

Вие имате свободолюбив дух и обичате винаги да сте първи във всяко начинание. Вашата енергия е просто неизчерпаема и имате постоянно желание да се съревновавате с другите (и естествено да излезете победители накрая) Въпреки,че на моменти проявявате прекалено самочувствие, другите все пак ви харесват заради лидерските ви умения и ентусиазма ви за живота. Най-големият ви недостатък може би е склонността да действате импулсивно и без да се замисляте.

Асцендент ТЕЛЕЦ: 

Вие сте спокойни във вашите действия и обичате да правите всичко бавно, без да си давате кой знае какъв зор Естествено, няма начин да не сте инати, знаете си своето и трудно могат да ви убедят в нещо, на което нямате вяра. Иначе сте страшно добродушни, обичате глезотийките на живота и за съжаление трудно се среща Телец без поне 2-3 порока. Друга ваша отличителна черта е, любовта към парите и материалните блага.

Асцендент БЛИЗНАЦИ: 

Вие сте много активни, винаги трябва да сте заети с нещо или поне да се срещате с колкото се може повече хора. Още преди да са ви опознали достатъчно добре, хората веднага разбират едно нещо за вас, че просто не спирате да бърборите и за вас е ужасно трудно да запазите мълчание и да изслушате другите. Все пак имате много положителни черти, най-видното от тях е страхотното ви любопитство и любознателност. Обичате да четете и нищо чудно да се пробвате и в писането… Вие винаги сте отворени към нови идеи и експерименти.

Асцендент РАК: 

Вие сте много чувствителни и обичате да сте обградени от фамилиарни вещи. По принцип сте дружелюбни, но в началото не обичате да се разкривате твърде много пред другите, докато не ги опознаете достатъчно. Ако се чувствате уверени в себе си, обикновено сте много любезни,отзивчиви и обичате да помагате на другите. Единствено чувствителността ви пречи да приемате критиката-тя много ви разстройва, особено,ако идва от хора, които обичате.

Асцендент ЛЪВ: 

Обичате да сте център на вниманието и се стараете винаги да изглеждате самоуверени и със самочувствие, макар и на моменти да не се чувствате точно така. Харесва ви да сте лидер, но трябва да разберете, че това носи и отговорност. Възможно е често да проявявате ината си, особено ако е засегната гордостта ви.. .Друго какво-обичате лукса, красиви дрехи, бижута и всякакви неща, които стават за фукня Независимо дали външният ви вид е кой знае какво, ще успявате винаги да печелите възхищението на другите.

Асцендент ДЕВА 

Вие може би сте малко неуверени в себе си и не обичате да се изявявате. Перфекционисти сте и искате всички да вършат нещата така добре, както вие, но трябва да приемете факта, че не всички могат да бъдат като вас. Вие сте практични и не обичате да се захващате с неща, от които не виждате полза. Но когато правите нещо, независимо какво, винаги проявявате своя добър вкус и усет към хубавото и полезното. Вие не се страхувате от работа и затова обикновено успявате в живота.

Асцендент ВЕЗНИ: 

С този асцендент вие сте магнетични, очарователни и най-вероятно популярни сред другите. Когато искате нещо, вие не използвате сила да го получите, имате по-добро оръжие – неустоимия ви чар! Обичате красотата и хармонията, елегантните дрехи, имате невероятен вкус за музика, драма, изобразително изкуство. Единствено не прекалявайте с желанието си да угодите на всички. Понякога е нужно да държите на своето мнение, дори и по не най-любезния начин.

Асцендент СКОРПИОН: 

Обикновено сте по-резервирани да се изявявате, но криете в себе си дълбоки чувства и силни емоции. Страхотни инати сте и сте готови да се борите докрай, за да защитите мнението си и да стане на вашето. Обикновено трудно ви изкарват извън контрол, но ядосате ли се веднъж, хората разбират, че ноктите ви могат да бъдат доста острички. Доста сте цапнати в устата  и можете достойно да отговаряте на подигравки и нападки. От друга страна, сте много чувствителни, но силният характер не ви позволява да го показвате често.

Асцендент СТРЕЛЕЦ 

Вие сте много отворени темпераментни, изключително честни и открити, дотолкова, че може и да наранявате с прекалената си откровеност. Бива ви в организацията и то главно на купони, екскурзии, диващини, приключения и други подобни. За такива неща нямате конкуренция. Купон без Стрелец е…извинявай, ама ти на това купон ли му викаш. Най-вероятно си падате по спортове и по-„раздвижени“ занимания.

Асцендент КОЗИРОГ 

Вие сте спокойни и на вид сериозни и сдържани. Не е много лесно човек да се сприятели с вас, но успее ли веднъж, може да разчита на вас за цял живот. Не обичате излишните шумотевици, тълпите, откачените щури забавления и изобщо всичко, за което предходния асцендент Стрелец умира. Най-малко алкохолици, пушачи и наркомани се раждат с асцендент Козирог. Вие добре знаете кое е полезно за вас и сте изключително разумни в действията си. Вашето семейство е много важно за вас. Искате да постигнете много в живота и поради вашата упоритост и търпение, обикновено успявате.

Асцендент ВОДОЛЕЙ 

Вие имате изключителни умствени възможности и най-много в математика, физика и други подобни, изискващи технически умения. Отворени сте към нови идеи, но поради огромния ви инат всъщност не е лесно да ви накарат да се захванете с нова идея. Вие имате силно желание за социални реформи и отрано може би проявявате интерес към по-слаби и нещастни хора. Обикновено сте спокойни и можете да контролирате емоциите си, но това не ви прави по-малко харесвани от другите-напротив, вие сте много общителни и популярни сред хората. Вие цените свободата повече от всичко и сте достойни за лидери.

Асцендент РИБИ 

Вие сте свръхчувствителни натури. Не е добре да сте заобиколни от враждебни хора, защото приемате отношението им много тежко. Но за сметка на това имате изключителни творчески способности и въображение. Вие сте идеалисти и се отвращавате от низкото, меркантилното, дребните хитрини и комерсиализма. Много сте състрадателни и приемате присърце проблемите на другите. Най-големият ви недостатък е необяснимата липса на самочувствие – при всичките ви качества и таланти, цял живот сте преследвани от чувство за малоценност. Още нещо, хората с асцендент Риби са единствените, склонни да се чувстват самотни и сред цяла тълпа хора.

източник: clubastrology.net