Как да си направите ваш собствен египетски Амулет?

Ако сте от хората, които знаят, че магията не е просто дума, то със сигурност сте си мислили как бихте могли да направите собствен амулет.

В изработката на собствен амулет няма нищо сложно. Основното правило е да сте наясно с това каква енергия се предава на вашия амулет, когато се изработва. Важно е да работите в спокойна обстановка, самите вие да сте в хармонично настроение. За да бъде по-силен вашият амулет използвайте естествени материали:

 • кожа;
 • дърво;
 • глина;
 • природен лист хартия (имайте предвид, че в голяма част хартията, която използваме днес не е естествена);
 • камък;
 • сухи цветя;
 • натурални конци;

Има стотици форми, модели и символи, които могат да се използват за изработване на амулет.

Амулети се изработват в цял Свят от всички цивилизации

На особена почти са били древен Египет. Изработваните там амулети, варират от сложни изработки до прости съобщения, написани на лист камък или парче папирус.

Египтяните са носили талисмани по редица причини, много от който познати и днес – лечение на болест, предпазване от уроки, за разваляне на любовна магия, за късмет, пари, успехи и т.н. Мнозина от амулетите имат способността да помагат на притежателя си в трудни моменти.

Да се направи амулет в египетски стил е лесно. На лист (желателно е естествено парче хартия – днес се намира трудно) се изписва символ, заклинание, желание или молитва. Направеният амулет може да се носи на връвчица, желателно е кожена около врата. Разбира се по-сръчните могат да се опитат да изрисуват символа върху камък, парче дърво или оформена глина.

Как да направите вашия амулет?

Нужни материали и инструменти:

 • Хартия;
 • Ножица;
 • Канап или цветна прежда;
 • Маркер, моливи и бои;
 • Четка
 • Макетен нож.

Инструкции:

 1. Намислете добро желание, идея или мисъл. Фокусирай те се.

Примерни идеи:

 • Да се справя по-добре на конкурс – за работа или учене;
 • Да намеря нови приятели;
 • Да се справя на предстоящ тест;
 • Да завърша проекта/работата си добре;
 • Скоро да намеря идеалната за мен половинка.

Не си поставяйте граници, а развихрете творчеството си.

 1. Изрежете хартията

Можете да използвате бяла или цветна хартия. Предварително начертайте с молив квадрат с размери 8х8 см. 8-цата е едно много специално и дълбоко почитано число символизиращо безкрайността.

 1. Напишете вашето желание

Напишете красиво вашето желание. Можете да маркирате с молив, след което да повторите с цветни моливи или бои. Бихте могли да добавите и малко златен или сребърен брокат за блясък.

 1. Увеличете силата на вашия Амулет като добавите един от специалните символи.

Изберете и начертайте един от тези специални символи.

Пръстена Шен – представлява кръг, който е свързан, чрез оплетено въже към хоризонтална основа. Кръгът няма начало и край – символизира допира на земята с духовното. Въжето е тази здрава връзка. Този йероглиф символизира вечната защита. В древен Египет символът се е носил като бижу върху пръстени, висулки, обици, медальони. С този йероглиф са се украсявали саркофази и пирамиди. Шен амулети са се изработвали и от твърд камък като базалт. Като цвят най-добре се комбинира със синьо.

Уаджет. Окото на Хор и Окото на Ра. Един от най-известните символо в цялата Египтска история и митология.

Имайте предвид, че окото на Хор и окото Ра си приличат, но са различни.

Окото на Хор – Окото на Хор се рисува с наситено син или златен цвят. Символизира лечението, олицетворявало съкровената мъдрост и зрението на душата (ясновидство). Амулет с ози символ има защитна функция и символизира изцеление и възкресение след смъртта.

Окото на Хор се изобразява със спирала. Спиралата е езотеричен символ със специално значение. Тя символизира енергията и нейното постоянно движение.

Както гласи „Книгата на мъртвите“, „Окото на Хор награждава с вечен живот; и то ме защитава дори когато е затворено“. В литературата се среща и идеята, че Окото на Хор се отъждествява както с лявото соколово око на Хор, така и със Слънцето и Луната. Луната, която всеки месец месец възкръсва на звездното небе и Слънцето, което всяка вечер умира на запад, но сутрин се преражда на изток.

Амулети, изобразяващи Окото на Хор са били носени от голям брой египтяни –  от фараони до обикновени хора. Вярвало се е, че тези амулети могат да отблъскват злото.

Йероглифите са изпивани и върху погребалните пелени на мумиите, защото се е вярвали, че така ще възкръснат в Задгробното царство.

Окото на Ра се асоциира с богинята Нехбет. Този символ дава защита  и най-вече добро здраве. Окото на Ра или Слънчевото око е символ на царското величие, силите на живота и смъртта – жизнените енергии, способността да се управлява. Не случайно този символ е бил неотменна част от прическата на фараоните във вид на вертикална змия на челото, носена на диадема, а от Средното царство и на короната.

Символът олицетворява още защита, могъщество, власт, огън, светлина, бързина, бдитлност, способност да се победи всеки враг. Окото на Хор се рисува предимно със златен и зелен цвят (цветовете на змята).

Древноегипетските близкоизточните моряци често са рисували символа на носа на своя кораб, за да си осигурят безопасно морско пътуване.

Декоративна табелка с Египетски йероглифи.

Табелката е овална с хоризонтална линия в единия край. Бихте могли да изработите своя амулет имено в тази форма. Линията в края символизира края, завършека.

Най-често върху плочката или листа се изписва името на този, който ще го носи. Надписът е с йероглифи. Тези Амулети са използвани от редица фараони. Според вярванията е препоръчително този амулет да се пази, защото ако попадне в ръцете на друг човек той може да придобие власт над носиеля на името.

 Символът Джед. Изключително популярен предмет от древноегипетската култура. Символизира гръбначния стълб на бог Озирис и връзката със задгробния свят и безсмъртието. Символът означава „стабилност“ и правилно движение на вътрешната енергия на човек. Джед се свързва още с плодородието. И днес този символ се използва като елемент във фестивали на изобилието. Според изследователите Катрин Харпър и Робърт Браун има силна силна връзка между египетската Джед колоната и концепцията на кундалини в йога.

 

Анкх (Анх, Анк). Наподобява на Келтски кръст. Един от най-значимите египетски йероглифи и символи. Използва се от редица народи и традиции. В древен Египет е известен още като „ключ на живота“, „ключ на Нил“, „лента на живота“, възел на живота“ и т.н.. Представлява кръст, от горната част на която има пръстен.

Този символ е бил изключително популярен в  древните египетски храмове, а също и като бижу.

Анкх символизира вечния живот като дар от боговете. Вярва се, че симовълт има особено значение за женската сексуалност, бременността и майчинството.

Помага за развитие на художествените и музикални таланти.

В духовен смисъл това е ключът към скритото познание. Символизира началото, края, вечната душа.

Разбира се можете да изберете и други Египетски символи.

 1. Навийте го на тънко руло.

Ето тук сме направили Амулет, който изглежда много стар и вдъхновяващ.

За по-голям ефект можете да използвате клечки (например за шишчета или за зъби), около които да увиете вашия „пергамент“. Вържете го с канап или конец. Можете да използвате и парче цветна вълна.

 1. Носете го, или сложи го някъде специален.

Талисманът може да се носи на китката, глезена или шията. Ако искате да го носите като меданльон е добре да направите за него кожено калъфче. Може да поставите своя амулет на специално място у дома си или в чантата си. Идея е да намерите малка кутия или торбичка за бижута.

И не забравяйте, че магиите трябва да се използват само за добро!