Халдейската нумерология в българската азбука

Даниела Тодорова – Кабала, автор на уникалната книга Нумерологията на древните магове

Халдейската нумерология е, може би, най-старата система в света. Възникнала е във Вавилон между 9 и 7 век преди н.е. Счита се,че паралелно се е развивала с тайното учение кабала. Тя се опирала не на граматичния, а на фонетичния аспект и на неговите вибрации в пространството. Халдейската система се счита за най- точната нумерология, но тъй като е доста сложна, особено за кирилицата, тя рядко се използва в днешно време. Халдейците считали, че  9 е свещено число, така че, то не се е използвало като анализ. Тази вибрация в азбуката несъществува. Тук е важен звука, а не числото проявление на самата буква. Девет се е използвало само тогава, когато се е появявало като краен резултат.

Халдейската нумерология, в днешни дни, се използва, предимно, при анализ на името, особено това, което най- често използвате в живота си. Лично аз смятам, че е интересно да бъде отнесено и към никовете или псевдонимите, с които сте известни в обществото или в интернет- обществото.
Направих тази таблица, благодарение на човек, на когото знам само първото име и съм му много благодарна, в далечната 2008 година. Дълго време се чудих как би могла да изглежда българската азбука като звукова вибрация, фонетично подредена и тогава се сетих за Дънов и неговата подредба на буквите към кабала и иврит. Буквата Ъ несъществува в тази система, но най-вероятно, би могла да е под влияние на числото 1, както и буквата Ч. В последния случай, може да се използват вибрациите на звуците, които я образуват. Халдейската система на българската азбука е следната. Изпробвайте и тази интерпретация и решете коя система работи при вас- халдейската или питагорейската.

1

2

3

4

5

6

7

8

а б ц д е ю о Ф
и к г м ж в з П
ж р л т н У
щ с ш
Ъ
я ч
й

 

ЧИСЛОТО 1 – Ако Вие сте под влияние на числото 1, то имате много големи амбиции и желание да сте лидери.Обичате да помагате на другите, да пръскате топлина и да се раздавате, но само ако се съобразяват с Вас. Понякога сте такъв инат, че сте в състояние да изкарате хората около Вас извън нерви. Никой не трябва да посяга на свободата Ви, защото в противен случай ще го „пометете”. Умеете да прощавате, но не обичате да Ви критикуват. Трябва винаги да сте първи. Това е много важно за Вас. Щедростта Ви е пословична, ако е признат авторитета Ви. Ще ви привлича високото обществено положение, защото умеете да командвате. Вие сте като едно малко слънце – топло, енергично, което трябва да е в центъра. Вашите цветове са всичките нюанси на златистото, слънчево- жълтото, оранжевото и лилавото. Камъни: Носете топаз, защото той съхранява красотата и кехлибар, защото ще Ви предпази от лошите вибрации на околните.

ЧИСЛОТО 2 – Ако сте под влияние на двойката, Вие сте такъв мечтател и романтик, че развинтеното Ви въображение Ви тласка в различни посоки. Много сте чувствителни и интуицията Ви помага, когато общувате. На моменти прекалявате с майчинското си чувство. Всеки път сте различни и на човек не му е скучно да е с Вас, стига да не сте прекалено слъзливи. Предани сте на семейството и сте склонни да се превърнете в негова жертва. Много трудно се реализирате в живота. Вие сте като уплашено зайче, което търси сигурност и на което сърчицето му ще се пръсне от страх да не загуби и малкото,което има. Бъдете независими, не се влияйте от чуждото мнение. На моменти сте толкова безпомощни, че на човек му се иска да Ви гушне и успокои…Вашите цветове са светло зелено, бледо жълто, сребристо и бледо лилаво. Камъни: смарагд и перли. Носете ги, за да имате защита над семейството си. Слагайте и лунния камък, който носи в себе си магията на Луната.

ЧИСЛОТО 3 – Ако Вашето число е 3, то Вие сте като светлината, която поглъща мрака. Обичате живота и гледате на него от към добрата му страна. Вдъхновяват Ви Истината и Любовта. Вие сте вечните оптимисти. Имате сериозни амбиции, лесно учите, работите със замах. Вечно нещо там си чоплите и търсите. Идеалите са много важни за Вас, както и доброто образование. Лесно можете да печелите пари, но и лесно ги харчите. Понякога сте прекалено горди, особено, ако Ви засегнат. Обожавате природата и животните. При Вас няма нищо скрито покрито, обаче амбициозността ви достига до n– та степен. Около Вас струи екстравагантност, талант и стабилност. Приличате на буен огън, който с годините става все по-силен и по-ярък. Цветовете Ви са есенните багри. Камък: носете тюркоаз, защото ще усили интуицията Ви и ще Ви предпази от предателства.

ЧИСЛОТО 4 – Ако сте под влияние на четворката, то Вие сте „ работните пчелички” на групата числа. Вечно се трудите, вечно се борите с работохолизма си. Не сте от доверчивите и сами си създавате проблеми. Понякога сте толкова загадъчни, че човек трябва да Ви „разлиства” малко по малко, че да Ви „ открие”. Хората могат да Ви мислят за скучини, обаче Вие сте натрадиционалисти, изпълнени с желание за промяна. Прекалено много се натоварвате. За Вас не съществува думата „невъзможно”. Ще минете през огън и вода, за да докажете, че на този свят всичко е постижимо. Мислите много напредничаво и имате желязна логика. Изобщо не се съобразявате със забраните. Гледате напред в бъдещето и знаете, че щом сте посяли домати, няма как да поникнат краставици…Цветовете Ви са светлите тонове на синьото, сивото и морско зеленото. Камъни: Носете сапфир, защото предпазва от предателства, кварц или малахит.

ЧИСЛОТО 5 – Ако сте родени с вибрацията на 5, то Вие сте известни с променливия си характер. Днес сте като добро и мило кученце, а утре сте като разярен тигър. Никога няма да остареете. Като вечно зелено и младо дърво сте. Имате пъргав ум, бърза реакция и директно казвате истината в очите. Трудно могат да Ви сломят. Имате силно развита интуиция и интелект.Обичате вълшебствата, приказките, тайнствата на природата. Чувството Ви за хумор е пословично. Когато решите, ставате твърдоглави и се застопорявате на едно място. Понякога инатът Ви е по-голям и от на магаре. Въодушевявате се от новите идеи и пътуванията. Ако Ви предизвикат, може да разрушите всичко около себе си. Вашите цветове са зелено, тюркоазено, светло кафяво, сиво и бяло. Камъни: носете перли, защото те ще Ви дадат защита срещу лошите вибрации и ще защитят семейството Ви.

ЧИСЛОТО 6 – Ако Вашето число е 6, то Вие привличате хората като магнит. Обичате семейството, приятелите, красивите вещи. В любовта влагате прекалено голям идеализъм и понякога ставате ревниви и мнителни. Приличате на машина за Любов – давате, давате…флиртувате и обичате. Понякога сте като пухкаво малко котенце, което иска да го галят, да му се възхищават и обичат. Търсите хармонията във всичко и грозното Ви отвращава. Имате силна връзка с родителите и приятелите си. Ах, как обичате да харчите пари…Да радвате хората около себе си. Може да сте много темпераментни или много мудни. Умеете да общувате, дипломатични сте. С удоволствие човек търси Вашата компания, защото сте гостоприемни и сърдечни. Добрите обноски при Вас са издигнати в култ. Вашите цветове са пастелните, шоколадово- кафявото, кафяво – зеленото и жълто- зеленото. Камък : опал – носете го, защото ще Ви донесе успех навсякъде, стига да нямате лоши мисли в себе си.

ЧИСЛОТО 7 – Ако Вашето число е 7, то Вие сте обаятелни, непредсказуеми и и нтуитивни. Често се затваряте в себе си и мълчаливо строите приказни кули…Вие сте един от най-големите мечтатели. Мисълта Ви може да лети далече. Край Вас цари спокойствие и тишина. Интуицията Ви е толкова силна, че може да граничи и с ясновидство. Толкова е топло, приятно и тихо, когато някой застане до Вас. Понякога така преувеличавате проблемите си, че „мухата вече е станала слон”… Вие сте като лъва, който е кротичък и спокоен, стига да не го дразните. Дълбоко, в себе си, вярвате в Онази Висша сила, която ни пази и закриля. Много приличате на една голяма и топла мида, която често се затваря в себе си и никой не вижда какви прекрасни и чисти бисери има вътре. Вашите цветове са морско зелено, светло жълто и розово. Камъни: аметист и смарагд. Носете аметист, защото това е камъкът на изключителната сила.

ЧИСЛОТО 8 – Ако 8 е Вашето число, то Вие здраво сте стъпили на земята и притежавате прекалено голям самоконтрол. Имате сложна и богата душевност, и много знания. Имам чувството, че колкото повече трудности имате, толкова повече хъс за живот придобивате. Понякога сте срамежливи и предпазливи. Удоволствие е човек да Ви има за приятел. И недай Боже, да Ви има за враг! Помните като слон и може да сте много отмъстителни. Умеете да носите отговорност. Бавно, но сигурно въривте към целта си. Под влияние на числото 8, Вие смело понасяте стресовите ситуации. Достойни, авторитетни, приличате на голямо и силно дърво, с дълбоки корени, което е оцелявало и ще оцелява в бурите. Играете важна роля в живота на хората около Вас. Цветовете Ви са индиговосиньо, всички отенъци на кафявото и светло зеленото. Камъни: оникс и диамант. Носете диамант, защото той ще Ви дари с успех и ще Ви предпази от лошите погледи.

ЧИСЛОТО 9 – Ако числото Ви е 9, то Вие сте доста властни и амбициозни. Знанията Ви са големи и трайни. Като ходеща енциклопедия сте. Не обичате да сте задължени някому. Човешката злоба Ви сварва неподготвени. Някои от Вас действат със Сталински замах. Не сте от тези, които се плашат от трудностите. Надарени сте със смелост и амбиция, нищо че понякога буксувате на едно място.Притежавате много умения, но не винаги имате достатъчно физически сили, за да реализирате всичко наведнъж. Ако Ви раздразнят, ставате като рояк оси – нападате бързо и остро. Радостното е, че бързо Ви минава. Анализирате всичко в живота си и разбирате човешката душа. Сексът за Вас е много важен. Когато тръгнете на битка, приличате на амазонките – непоколебими войни, които никога не губят. Вашите цветове са червено и розово. Камъни: корали и червен ахат. Носете ахатите, защото ще Ви дарят с мъдрост.

( статията е авторска и всяко нейно копиране трябва да е с името на автора)