Хората, родени на една и съща дата имат различен характер и това е свързано както с името, така и с часа им на раждане. Той определя планетата под чието влияние са и заедно с нумерологичния му анализ участва в общата картина на анализа на съдбата и развитието. Планетарните часове са под различно влияние, в зависимост от дните на седмицата и техните управители. Звездата на маговете дава точна информация за последователността на планетите.

какво знаем за Часовете на раждане в нумерологията

Започваме със Слънцето и следват Венера, Меркурий, Луна, Сатурн, Юпитер и Марс. Последователността им зависи от деня от седмицата. Планетарните часове не съвпадат с астрономическите. Трябва да знаете точното време на изгрева и залеза на слънцето. След това разделяте времето на 12 и получавате продължителността на един планетарен час. Така ще разберете под влиянието на коя планета сте родени. Имайте предвид и нощните часове. Те се изчисляват по същия начин, но от залез слънце до изгрев на другия ден.

  • Понеделник е под влияние на Луната,
  • Вторник- на Марс,
  • Сряда – Меркурий,
  • Четвъртък – Юпитер,
  • Петък – Венера,
  • Събота – Сатурн
  • Неделя- Слънце.

По този начин, първият час от изгрев слънце в сряда, например,ще е под влияние на Меркурий.

Ако сте роден под влиянието на Слънцето ще придобиете някои от чертите на зодиакалния знак Лъв. Вие сте жизнен и оптимистичен. Обичате живота и сте в състояние да направите драма от всяка ситуация. Обичате да помагате и държите на авторитета си. Честолюбието ви е силно развито. Топли по душа, енергични,няма да позволявате да отнемат свободата ви. Умеете да прощавате със снизхождение към сгрешилите. За вас са важни подкрепата и аплаузите. Така търсите признание, но и разбирате, че сте на прав път. Когато решите да преследвате собствената си цел, ставате такъв инат, че докато не получите това,което искате няма да отстъпите. Имате лидерски качества. Трябва да внимавате, защото светлината,която излъчвате привлича хора,които теглят енергията ви, подобно на нощни пеперуди притеглени от ярка лампа. Нощното Слънце не е така ярко, а по-скоро- интровертно, емоционално и вглъбено. В този случай ще сте много по-раними, но и трудно ще показвате истинските си чувства.

Ако сте роден под влияние на Луната, вие сте романтичен, грижовен и с богато въображение. Малко трудно се реализирате, тъй като има моменти, когато прекалено се колебаете при вземането на решения. Склонни сте да правите по-големи компромиси, дори и с цената на това да се самонараните. Държите на корените и семейството,а и това ви дава емоционална стабилност и увереност. Много бързо се променяте и адаптирате и сте добър дипломат, защото умеете да гледате на нещата от всички страни и да ги анализирате. Въображението ви е силно. Вие няма да се чувствате щастливи,ако сте сами. Нуждаете се от човек до себе си,който да ви дава цялата си любов. Проблем е,когато прекалите с грижите си към любимите хора. Нощната Луна е много ранима и готова на големи саможертви, които я изтощават. За сметка на това, интуицията и е толкова силна, че може да достигне до ясновидения. Страховете и са силни, особено тези, свързани с това да не загуби хората,които обича. Всяка обида се запечатва дълбоко в съзнанието ви и я помните дълго време.

Ако сте роден под влиянието на Марс, то вие сте деен и много бърз при вземането на решения. Понякога сте импулсивен и така наранявате хората около себе си. Може да проявите големи амбиции, които да доведат до крайности. Умеете да удряте по масата и недай Боже някой да ви раздразни. Тогава ставате воин, който напада бързо, с гърди напред и никога не удряте в гръб. Не се притеснявате да казвате истината в очите. Дори и да сте наранен, бързо ви минава и продължавате напред. Препятствията няма да ви уплашат, а по-скоро ще ви действат като наркотик. Бързо изхабявате енергията си, защото около вас всичко се движи като буря. Знаете точно какво искате от живота си. Палите от раз и това не винаги води до довършване на това,което сте започнал. Сексуален, замахът ви е невероятен. Нощният Марс е по-затормозен в действията си и трудно реагира на промените. Обикновено се затваря, за да обмисли ситуациите и така се забавя във времето. Трудно определя целите си и се нуждае от подкрепа и съвети от страна на околните.
Ако сте роден под влиянието на Меркурий, вие сте много адаптивен и бърз в мисленето си. Любопитен, приемате всяка нова идея с голямо вдъхновение. Трудно могат да ви сломят и наранят. Вие сте много позитивен по дух и за това ще остарявате бавно, да не кажа,че даже няма и да се случи. Обичате да клюкарствате от време на време, но това не го правите с лоши чувства, а просто, защото имате нужда да говорите и да изразявате мислите си. Вярвате в чудесата и във вълшебствата. Със старите сте стар, с децата сте дете,което обича да прави лудории. Непосредствен, вдъхновяващ, вие носите врява и магия около себе си. Бързият и остър език могат да наранят хората около вас, но вие сте си директен и това е- който не ви харесва, да не говори с вас. Движението е от жизненоважно значение за вас и за ума ви. Нощният Меркурий е малко по-затворен и самоизследващ се. Увлича се от мистиката и от живота в неговия езотеричен смисъл. Вдъхновението е по-скоро във вътрешния му свят и при него я няма тази олелия и вълшебството,което носи, но пък можете да му се доверите и да ви даде прекрасен съвет.

Ако сте роден под влияние на Юпитер, вие вдъхновявате околните и ги дарявате с Вселенската Любов. Идеалист, който е в състояние да си създаде собствена философия за живота и да я следва безотказно. В някои крайни случаи, можете да се превърнете и във фанатик. Обичате природата и сте човек, който приема всички, независимо от тяхната религия и цвят на кожата. Космополит, имате големи и сериозни амбиции, които ще следвате, докато не ги осъществите. Оптимизмът ви е заразителен и държите на доброто образование. В състояние сте да постигнете много в този живот, ама и сте с широки пръсти. Не сте човек,който действа подмолно и бих казала,че сте като отворена книга за околните. Горди сте и работите със замах, без да ви притесняват трудностите. Нощният Юпитер е емоционален и малко по-притеснителен. Промените не са негова страст и се нуждае от собствено пространство за размисъл, та дори и за медитация.

Ако сте роден под влиянието на Венера, то вие сте човек, който търси красотата в живота. Никога няма да се задоволявате с второто качество и ще търсите хармонията в живота си. малко трудно ще вземате решения, особено ако са крайни, защото ще ви е трудно да наранявате хората около вас. Идеализирате отношенията и любовта, и може би заради това, голяма част от вас се разочароват. Обичате да радвате тези,които обичате, да подарявате и да получавате изненади. Дипломатични, понякога се носите по течението и създавате усещането за мудност. Обичате да ви се възхищават, да ви галят и гушкат. Така се чувствате сигурни в прегръдката на любимия човек. Материалната сигурност е от изключително значение, за да усещате стабилност. Нощната Венера може да бъде обсебваща в своята любов и да изисква повече, считайки че дава много, а нищо не получава. От друга страна ще е готова на големи жертви в името на човека до нея. Създава си определен идеал за личните отношения и ги търси непрекъснато.

Ако сте роден под влиянието на Сатурн, вие сте от хората, на които се възхищават на самоконтрола. Предпазлив, дори и в личните отношения, вие трудно разгръщате чувствата си, докато не се уверите, че този,когото обичате заслужава нужното доверие. Сложен характер сте и държите на професионалното си развитие. не сте от отмъстителните,но помните като слон и ако се наложи, ще унищожите този, който ви е създал дискомфорт. Не обичате да си врете носа в чуждите работи и изисквате това от другите. Критичен сте към себе си, но това ви дава преднина пред останалите, защото се стремите към съвършенството. Можете да сте консервативен, но и човек, който отрича статуквото до такава степен, че да се превърнете в анархист. Нощният Сатурн често живее в миналото и превърта спомените като кадри от филм. Това му създава трудности, когато реши да предприеме каквито и да било действия. Реагира твърде емоционално на всяка промяна около себе си.к


Ако искате да научите повече за Нумерологията, горещо ви препоръчваме да прочетете книгата на Даниела Тодорова – Кабала „Нумерология на древние магове“