Шепот на Знахарки, Калина Румена

11.99 лв.

Налично

Шепот на Знахарки, Калина Румена

от поредицата: Билка недокосниче

Ние започваме живота си с едно вдишване и тръгваме по пътя напред и нагоре към смъртта. По този път ние контактуваме помежду си и с останалия заобикалящ ни растителен и животински свят с мисъл, изказ /думи/ и действие. Когато има синхрон и съвпадение между нашите мисли, думи и действия света е енергийно балансиран.

Налично

Описание

Шепот на Знахарки,

от поредицата:
Билка недокосниче

Калина Румена

Ние започваме живота си с едно вдишване и тръгваме по пътя напред и нагоре към смъртта. По този път ние контактуваме помежду си и с останалия заобикалящ ни растителен и животински свят с мисъл, изказ /думи/ и действие. Когато има синхрон и съвпадение между нашите мисли, думи и действия света е енергийно балансиран. Ние обаче се научаваме да манипулираме света като мислим едно, говорим друго, а вършим трето. И тогава създаваме вихри, които ни докарват главоболие /от всякакъв характер/ и болести. Тези разбалансирани енергии Ванга коригираше с думи и съвети, Злата, Севда и Сева с танци, напеви и билки. Цялата книга на Калина Румена е един енергиен справочник, наръчник и пътеводител за оставащата ни част от пътя, по който сме поели. И когато се препънем, паднем или сме излезли от пътя и сме на една ръка разстояние от него можем да поискаме помощ от Злата с нейните три медни бакъра /Петър Димков препоръчваше билките да се варят в медни съдове/ поставени на триъгълник около нуждаещия се от помощ, танците, изпълнявани по своеобразен начин предизвикват енергийни потоци и вихри, които отварят канали от нашия към паралелните светове – от където сме дошли и накъдето сме се запътили, за да можем на „жив живот“ да си поправим грешките. Намерението е важно. Когато в края на пътя се обърнем назад трябва да сме оставили един енергийно балансиран свят и когато в края на пътя, миг преди да се превърнем в енергийна точка ще погледнем напред и ще видим нещо по-висше и по-далечно, което ще настъпи след един миг, след едно последно издишване. И както ми каза моя приятел и духовен баща Джо, 40 дни след смъртта си в един реален сън „Косата трябва да бъде чиста“.

Марин Баев

ШЕПОТ НА ЗНАХАРКИ

Здравей, читателю. Някои действащи лица от първата ми книга отново са тук и продължават своя път. Тук реалността от ежедневието влиза в света на знахарството, свят тайнствен и забулен. Мнозина го открехват и стават свидетели на техни лечебни напеви и танци. Но това трудно може за бъде предадено, а и разказано. Ще се опитам чрез редовете на книгата, а тя е вдъхновена от живота и съдбите на реални хора, които познавам и съм била съпричастна към неволите и борбата им с болестите. С цел запазване на тяхната анонимност образите са с променени имена, а местностите, градовете и селата също. Друга част от лицата са творческа интерпретация. Тук реалността живее в пълна сила, но се докосва и до незримото. Но вие преценете дали ще го допуснете до себе си и ще усетите духа му. Тук материята се сблъсква с нематерията, с необятността и нейните фини и магнетични прояви. Знахарки шептят свои тайни думи, танцуват и открехват врата към техни знания, светове пълни с живот и даващи досег до скрити и съкровени напеви. Голяма част от тях е в шепота – тих и неразгадан. Той е само на знахарките, които го пазят като безценен дар за себе си. Останалата част, когато те извиват глас и занареждат ритмично е за да бъде чута от този свят и за теб, читателю, това също е дар. Нека тази книга „види бял свят“, защото е чакала дълго и дарява лечебните и напевни нареждания и неуловимия шепот на думи, които изцеряват болката, дават сила и увереност, че има цяр, че има надежда. В съдържанието съм включила и един герой – Неверникът, който непрекъснато се появява от изневиделица и е буен опонент, но и искрено се забавлява и се смее на текста. Е, има и такива хора, не можем да го отречем, за това съм дала думата и на него.

Всяка прилика с лица и събития от действителността е случайна.

Автор Калина Румена

Съдържание

Предговор Калина Румена
Преговор Марин Баев
Знахарката Злата
Севда
Едно разбито сърце
Ваня и лапите на Ада
Ваня на път към село Житняк
Севдини пътища
Боян
Живот и промени
Трепети или грешки
Срещата
Фелдшерката
Злата и Сева
Спасението на Милка
Валери
Севда и нейните сенки
Страната на сънищата
Илия и Илиян
Ангелика и тайният бал
Балът
У дома
Тревогите на Злата
Княз Михай Драг и Севда
Стойчо
Станка
Нашествието на тъмнината
Срещата с Боян
Злата напява на Севда
Отново на работа. Енчо
Сбогуване с август
Тайната маза на Злата
Сбогуване с октомври
На път към замъка
Отново у дома
Сия
Сънища или реалност
Посещението на Михай
Лебедът
Не казвай сбогом
Съдържание

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9786197515046

Издателство

Език

български

Година на издаване

Корици вид

Мека

Брой страници

192

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Шепот на Знахарки, Калина Румена“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.