Вътрешните планети. Семинари по психологическа астрология. том втори Хауърд Саспортас, Лиз Грийн

17.00 лв.

Вътрешните планети – Меркурий, Венера, Марс – са основите на онова, което психологията нарича его, усещане за самия себе си. В този четвърти том от серията „Семинари по психологическа астрология” Лиз Грийн и Хауард Саспортас разглеждат достойнствата на вътрешните планети, тъй като то символизират важни страни от личността.

Описание

Вътрешните планети. Семинари по психологическа астрология. том втори. Хауърд Саспортас, Лиз Грийн

Вътрешните планетиМеркурий, Венера, Марс – са основите на онова, което психологията нарича его, усещане за самия себе си. В този четвърти том от серията „Семинари по психологическа астрология” Лиз Грийн и Хауард Саспортас разглеждат достойнствата на вътрешните планети, тъй като то символизират важни страни от личността.

Ние не сме свикнали да придаваме стойност на нашите нужди, чувства и качества. Действително – поради преимуществено личната им природа, те нердко са потискани или пренебрегвани като неуместни спрямо обществото. По същия начин съществува склонност на вътрешните планите да бъде отдавано по-малко внимание от астролозите психолози – именно защото те са личностни. Авторите ни показват, че за да можем да дадем максималното от себе си във взаимодействието с външния свят, ние първо трябва да разберем собствените си нужди и да изградим здравословно его – една личностна реалност.Тази книга ни учи на процеса на разбиране как тези три планети в действителност изразяват нашата индивидуалност и как те пряко оцветяват енергииния заряд на останалата част от хороскопа. Грийн и Саспортас съченават астрологическите трактовки с психологията по уникален и забележителен начин в това проникновено произведение за архетипите, символизирани от вътрешните планети.

Лиз Грийн и Хауърд Саспортас са съоснователи на Центъра по психологическа астрология. Саспортас умира през май 1992 година и кончината му е голяма загуба за сферата на хуманистичната психология, психосинтезата и астрологията. Лиз е анализатор на Юнг и автор на добре познатите творби:

Сатурн – нов поглед към един стар дявол”, „Хороскопът в проявление”, „Изкуството да откраднеш огън”. Заедно със Хауърд Саспортас е съавтор на останалите три тома от семинарите по психологическа астрология: „Динамиките на подсъзнанието”, „Светилата”, „Вътрешните планети”.

Допълнителна информация

Автор

,

ISBN

9789548610766

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

416

Корици вид

Мека

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Вътрешните планети. Семинари по психологическа астрология. том втори Хауърд Саспортас, Лиз Грийн“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.