Седемте духовни закона на йога, Дийпак Чопра и Дейвид Саймън

10.00 лв.

Автори: Дийпак Чопра и Дейвид Саймън

Седемте духовни закона на Йога е названието на програма, разработена съвместно с д-р Дейвид Саймън, изпробвана и прилагана от хиляди хора в основания и ръководения от двамата център “Чопра”.

Описание

Седемте духовни закона на йога, Дийпак Чопра и Дейвид Саймън

След знаменитата си книга Седемте духовни закона на успеха, която възвести, че хармонията, щастието и благоденствието са достъпни за всеки, готов да възприеме един основан на съзнанието подход към живота, сега Дипак Чопра обогатява представата за възможностите на представените в нея общи принципи със съвсем конкретно тяхно практическо приложение. Седемте духовни закона на Йога е названието на програма, разработена съвместно с д-р Дейвид Саймън, изпробвана и прилагана от хиляди хора в основания и ръководения от двамата център “Чопра”.

Програмата е предназначена както за съвсем начинаещи, така и за желаещите да задълбочат своята йогическа практика, използвайки тялото си като средство за достъп до по-разширени равнища на съзнанието. За нея са подбрани йогически пози (асани), чиято практика ще повиши гъвкавостта на вашите стави, ще подобри равновесието ви, ще засили вашите мускули и ще успокои ума ви. Ако съчетаете гъвкавост, равновесие, сила и вътрешен мир, ще можете да преодолеете всяко препятствие в живота си. Включените класически дихателни техники са предназначени за пречистване, балансиране и зареждане с енергия на тялото. Енергичното изпълнение на динамичния комплекс “Поздрав на слънцето” ще подобри състоянието на вашата сърдечно-съдова система, докато управляващите енергията упражнения ще ви дадат възможност съзнателно да контролирате жизнената си сила. Чрез медитацията ще научите как да оставате съсредоточен и съзнателен за всички възможности винаги, когато възникне някакво предизвикателство, така че да сте в състояние да изберете най-добрия начин на действие, който ще увеличи максимално шансовете вашите намерения и желания да бъдат изпълнени.

Като цяло програмата Седемте духовни закона на Йога ще подобри тонуса и осанката ви, ще увеличи жизнеността ви, ще изчисти емоционалните блокади от сърцето ви и ще пробуди у вас радостта и ентусиазма от живота.

Йога е единението на тялото, ума и духа – единението на вашата индивидуалност с божествения разум, който управлява вселената. Йога е състояние, в което елементите и силите, които изграждат вашия биологичен организъм, са в хармонично взаимодействие с елементите на космоса. Установени в това състояние, вие ще се чувствате по-добре емоционално, психологически и духовно и все повече ще забелязвате как желанията ви спонтанно се изпълняват. В Йога – в единението с духа – вашите желания и желанията на природата са едно. Тъй като участвате в творческия процес заедно с безкрайното същество, вашите тревоги ще изчезнат и вие ще изпитвате безгрижие и радост. Спонтанно ще разцъфнат интуицията, проницателността, въображението, творческите способности, ще намерите смисъл и цел на живота си. Във всички случаи вие ще правите правилен избор, който ще е от полза не само за вас, но и за всеки, който има отношение към него. Когато в евангелието от Матея Иисус казва “Защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко”, той изразява същностния принцип на Йога. Неговият разум е в хармония с космическия разум, волята му – с божествената воля.

Традиционно Йога се дели на четири форми: гян*, бхакти, карма и раджа. Гян-йога е Йога на разбирането, а също и Йога на науката (наука е преди всичко познанието на природните закони). Законите на природата са мислите на Бог. Науката е Бог, който обяснява Бог на Бог чрез човек.

Допълнителна информация

Автор

,

Издателство

ISBN

954-321-182-5

Език

български

Корици вид

Мека

Година на издаване

Брой страници

214

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Седемте духовни закона на йога, Дийпак Чопра и Дейвид Саймън“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.