Посланието на звездите, Макс Хайндел, Аугуста Фос Хайндел

21.00 лв.

Посланията в тази книга са изведени въз основа изучаването на многобройни карти и случаи. Тя представлява и основно помагало за изучаване на астрология – както за начинаещите в тази сфера, така и за напредналите, обогатявайки опита им по следните теми, изучаването на астрологията и връзката й със заболяванията и вродените предразположености, както са установявани в практиката на лечебното отделение на Розенкройцерското Братство в Оушънсайд, Калифорния.

Описание

Посланието на звездите, Макс Хайндел, Аугуста Фос Хайндел

„Посланието на звездите” е резултат от трийсетте години, посветени от Макс Хайндел и Аугуста Фос Хайндел на изследването и изучаването на астрологията и връзката й със заболяванията и вродените предразположености, както са установявани в практиката на лечебното отделение на Розенкройцерското Братство в Оушънсайд, Калифорния.

Посланията в тази книга са изведени въз основа изучаването на многобройни карти и случаи. Тя представлява и основно помагало за изучаване на астрология – както за начинаещите в тази сфера, така и за напредналите, обогатявайки опита им по следните теми, изведени от живия живот:

Тълкуване на всяко небесно тяло – неговата природа и разположение във всеки знак и дом, и аспектите му с останалите планети.
Амулети, рождени камъни и планетни цветове.
Сила и слабост на планетите.
Таблици на планетните градуси и на критичните градуси.
Вашият късмет в живота, здравето и призванието.
Прогресиране на хороскопа.
Прогресивни лунни дирекции.
Взаимни планетни дирекции.
Транзити.
Патогенни въздействия на дванадесетте знака.
Тридесет и шест примерни хороскопа.
Лечение според планетните часове.

Макс Хайндел (по рождение Карл Людвиг фон Грасхоф), роден в Орхус, Дания на 23 юли 1865 – е окултист, астролог, розенкройцер, писател и мистик. Той умира на 6 януари 1919 г. в Оушънсайт, Калифорния, САЩ..

Роден е в благородническото семейство на фон Грасхоф, което е свързано с немския кралски двор по времето на княз Бисмарк. Бащата на Макс Хайндел – Франсоа Л. фон Грасхоф, като младеж мигрира в Копенхаген, Дания, където се жени за датчанка от благородно потекло. Имат двама сина и една дъщеря. Най-големият от тях е Карл Людвиг фон Грасхоф, който по-късно приема псевдонима Maкс Хайндел. Бащата умира, когато най-големият син е на шестгодишна възраст, оставяйки майката с трите малки деца в много затруднено положение. Детството на Хайндел преминава в крайна бедност. Себеотрицанието на майката е огромно, за да успее с малките си доходи да обезпечи образованието на трите си деца с частни учители, така че да успеят да заемат мястото си в обществото като благородници.

На възрастта от шестнадесет години, отказвайки се от обозримо бъдеще сред класата на благородниците, Макс напуска дома си, за да изучава инженерство в корабостроителниците в Глазгоу, Шотландия. Той скоро е назначен като главен инженер на търговски параход – позиция, която го отвежда на пътешествия по целия свят и му дава много знания за хората и обществото. През периода 1895-1901 г. е консултант инженер в Ню Йорк и тогава се жени, като бракът се прекратява от смъртта на съпругата му през 1905 г. От този брак се раждат син и две дъщери.

През 1903 г. Макс Хайндл се премества в Лос Анджелис, Калифорния, за да търси работа. Същевременно, поради изпълнените си с тъга и тъжни събития по-ранни години, той изпитва все по-силно желание да се разбере причината за мъките и страданията на човечеството, както и копнеж да помогне за облекчаването им. Тази нагласа придава нов курс на живота му, той започва да се интересува от изучаването на метафизика, а след като посещава лекции от теософа Ледбитър, Макс Хайндел се присъединява към Теософското общество на Лос Анджелис.

Основава Розенкройцерското Братство през август 1909 г. и прекарва оставащите му години, до 6-ти януари 1919, в писане, преподавателска дейност, създаване на главната квартира на Братството в Оушънсайд, Калифорния, и като цяло разпространява ученията на езотеричното християнство – пионерските духовни учения, които ще подготвят цялото човечество за Новата епоха на Водолея, когато всички нации ще се свържат в Универсално братство.

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9786197216110

Издателство

Език

български

Година на издаване

Корици вид

Мека

Брой страници

488

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Посланието на звездите, Макс Хайндел, Аугуста Фос Хайндел“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.