О, жени… Енциклопедия от А до Я, Юрий Греков

16.00 лв.

Книгата е богата енциклопедия събрала данни за известни актриси и астронавтки, поетеси и кралици, знаменити куртизантки и предводителки на пирати, топ-модели и смели пътешественички, натурщици и спортистки, революционерки и контрареволюционерки, певици и монахини, императрици и… с една дума – тези, които през цялата история, от древните до днешните времена, са определяни и продължават да бъдат определяни като слабата половина на човечеството.

Описание

О, жени… Енциклопедия от А до Я, Юрий Греков

Не е тайна, че понякога да измислиш заглавие на една книга е по-трудно, отколкото да я напишеш (във всеки случай за тези, които пишат книги).  И това е разбираемо: налага се да събереш само в две-три думи цялото съдържание на своя труд, да определиш неговата същност и смисъл.

В дадения случай не мен ми помогнаха самите герои, по-точно героините на тази книга – известни актриси и астронавтки, поетеси и кралици, знаменити куртизантки и предводителки на пирати, топ-модели и смели пътешественички, натурщици и спортистки, революционерки и контрареволюционерки, певици и монахини, императрици и… с една дума – тези, които през цялата история, от древните до днешните времена, са определяни и продължават да бъдат определяни като слабата половина на човечеството. Това мъжко (високомерно) определение споделях и аз естествено, преди да започна своята книга. Но мисля, че всеки, който я прочете, в това число и всеки от моите български читатели, ще разбере моето искрено недоумение, което се раждаше по време на работата: о, жени… А може би и моето възторжено удивление: о, жени! Така че след заглавието на книгата всеки е свободен да постави или многоточие, или възклицателен знак – и едното, и другото ще бъде вярно!

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9789543090952

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

428

Корици вид

Мека

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „О, жени… Енциклопедия от А до Я, Юрий Греков“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.