Как южният възел срещна северния, Татяна Захарова

17.00 лв.

Тази книга е синтез от астрология и психология, резултат от работата в семинари и на консултации. Посветена е на необичайния и много ефективен начин за ориентиране в проблемите – своите или чуждите, с помощта на лунните възли и други астрологически показатели. Анализират се конкретни жизнени истории с участието на реални хора и в истински диалог с групата. От беседите е изведена методика, която може да се използва при разрешаването на сложни ситуации.

Описание

Как южният възел срещна северния, Татяна Захарова

Тази книга е синтез от астрология и психология, резултат от работата в семинари и на консултации. Посветена е на необичайния и много ефективен начин за ориентиране в проблемите – своите или чуждите, с помощта на лунните възли и други астрологически показатели. Анализират се конкретни жизнени истории с участието на реални хора и в истински диалог с групата. От беседите е изведена методика, която може да се използва при разрешаването на сложни ситуации.

Как ни виждат другите хора и как възприемаме самите себе си? Тази книга разказва как да се видим отстрани и с удивление. Дали ще разпознаете себе си и ваши близки в тези диалози и ситуации? И най-важното – какво ще направите с наученото?

Запознанство с лунните възли:

  • Оста на „познанието“ 3-9-ти дом: кибритът не е детска играчка!
  • Оста на владеенето 2-ри-8-ми дом: къде отива Иванушка глупака?
  • Оста на „творчеството“ 5-11 дом: още веднъж за любовта
  • Оста на „взаимодействието“ 1-7 дом: ще уволня всички!
  • Оста на „реализацията“ 4-10 дом: гонки по вертикала
  • Оста на „служенето“ 6-12 дом: летвата е висока и пътят към нея е труден!

Възлите по знаци

Аспекти към възлите

Транзити на планетите спрямо възлите

Лунните възли в синастрия

Татяна Захарова е професионален астролог. Завършва Московската академия по астрология и защитава дипломната си работа през 1993 година в първия випуск на именития руски астролог Михаил Борисович Левин. Авторката се специализира в областта на психологическата астрология. Води групови занимания и провежда консултации, интересува се от реални хора и от прилагането на астрологичните знания в истинския живот. Преподава в Академията по астрология през периода 2007-2011 година.

откъс

Транзити на планетите спрямо възлите в наталната карта: пързаляне по тънък лед.

Тълкуването на прехода на транзитните планети спрямо на- талните лунни възли ще се отличава от транзита на рождените пла­нети. Да си спомним стандартното описание на транзита на плане­тите през домовете в реалния живот.

Например: транзитна планета преминава в 3-ти дом, засягай­ки мажорния аспект съвпад с рождения северен възел в този дом. Типът събития трябва да е свързан с тематиката на 3-ти дом: раз­говор, среща, информация, пътуване, а също и сферата на действие на транзитната планета. Ако е транзит на Венера или Меркурий, то събитието може да стане групово обучение. Транзит на Юпитер през възела в 3-ти дом ще даде по-мащабна целева дейност, напри­мер обучение за повишаване на квалификацията, на която човек възлага по-големи надежди и очаква изкачване на ново ниво. Юпи­тер винаги разширява „зоната“ на проявление на дома. Ако преми­нава транзитно през 8-ми дом, човек веднага започва да печели пари с допълнителни способи, тоест появяват се други източници на доходи. За разлика от транзитите на Венера и Меркурий, които дават предимно контакти и договорености с останалите хора, Юпи­тер винаги води до промяна във формата на действие и източника на пари. Ако Юпитер управлява например асцендента и преминава транзитно през 8-ми дом, човекът ще се стреми да си изработи стратегия за получаване на доходи и ще види бъдещите перспекти­ви от получените знания.

Още един слой на тълкувание може да е промяната на нагла­сата по отношение на използваните ресурси на здравето, тялото, режима на хранене – както винаги, когато е задействана оста вто- ри-осми дом.

По този начин значението на ситуацията по транзит се извежда от характера на проявленията на транзитната планета и от тематиката на „приемащия“ дом.

В този случая на транзит спрямо възлите интерпретацията трябва да включва и двата възела, защото транзитът активира оста. Както винаги, транзитът ще включва и събитийна, и психологичес­ка част.

В случая с възлите акцентът винаги ще бъде върху психоло­гическата страна: психологическата част от транзитната ситуация непременно ще се случи, а събитийната може и да не се прояви. Но психологическата в случая е възможно да се окаже толкова важна, че в последствие да доведе до мно­го сериозни събития.

Възелът винаги е свързан с лични преживявания: нещо от случ­ващото се сериозно ще ви докосне.

 

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9786197216271

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

288

Корици вид

Мека

Вид

Формат

145 х 215 мм.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Как южният възел срещна северния, Татяна Захарова“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.