Играта на живота; Твоята дума е твоята магическа пръчица; Тайната врата на успеха; Силата на изречената дума, Флорънс Сковъл Шин

25.00 лв.

Повечето хора смятат живота за борба, но той не е борба, а игра.
И то игра, която не можеш да играеш успешно, ако не познаваш духовните закони.
Никой не може да ти даде това, което сам даваш на себе си.
Никой не може да те лиши от това, от което сам се лишаваш.
Играта на живота е като пасианс – промениш ли себе си, всичко се променя.

Описание

Играта на живота;

Твоята дума е твоята магическа пръчица;

Тайната врата на успеха;

Силата на изречената дума,

Флорънс Сковъл Шин

(сборно издание)

Повечето хора смятат живота за борба, но той не е борба, а игра.
И то игра, която не можеш да играеш успешно, ако не познаваш духовните закони.
Никой не може да ти даде това, което сам даваш на себе си.
Никой не може да те лиши от това, от което сам се лишаваш.
Играта на живота е като пасианс – промениш ли себе си, всичко се променя.

Твоят свят е свят на кристализирали мисли и думи. Рано или късно ще береш плодовете им. Няма да влезеш в царството на изобилието, ако оплакваш съдбата си. Божият дар за човека е власт: сила и власт над цялото творение, над ума, тялото и делата. За да си служиш с божията сила, трябва да й дадеш предимство. В момента, в който поискаш нещо, безграничният разум знае как да изпълни молбата ти. Ролята на човека е да се радва и да благодари, да действа според вярата си.

„Всичко, което преследвам сега,
преследва мен.“

„Сега в ума, тялото и делата ми
действа божествена сила,
независимо дали я виждам или не.“

Флорънс Сковъл Шин

Флорънс Сковъл Шин (1871-1940) е една от най-известните писателки в сферата на духовната литература, създала класически произведения сред книгите за личностно усъвършенстване. По линия на майка й, във вените й тече американска „синя кръв. Пра-пра-дядото на майка й – писателят Франсис Хопкинсън, бил също така политик и член на Американския конгрес, както и един от съставителите на Декларацията за независимост. Флорънс получава образованието си във Френдз Сентръл Скул във Филаделфия и учи живопис в Академията за изобразителни изкуства в Пенсилвания от 1889 до 1897. Именно там тя се запознава с бъдещия си съпруг Евърет Шин (1876-1953), който приживе се е ползвал с името на известен живописец-импресионист. Наскоро след като Флорънс завършва Академията, тя и Евърет се оженват. Семейство шин се установява в Ню Йор, където всеки поотделно преследва своята кариера в изкуството. В тези младежки години, прекарани в Ню Йорк, Флорънс разкрива талант и на художник, и на актриса. Сред по-близките тя е била известна с празничните вечери, които е давала, с красноречието и остроумието си. Част от предвоенната (Първа световна война) кариера на Флорънс протича като илюстраторка на детска литуратура – списания и книги.

През 1914 г., след 14 годишен брак, Евърет поисква развод. На Флорънс й е необходимо известно време да се съвземе от удара, след което започва съвсем нова кариера. Захваща се с религия, но особен вид „нейна“ религия. Била е нещо като известното „мислене по нов начин“, което по-късно става характерно за движението „Нова епоха“(New Age|. Това е религията на успеха. Флорънс работи върху своята философия, а после написва книга с предизвикателното заглавие „Играта на живота и как да я играем“. Отначало никой издател не иска да се докосне до нея. И така тя разпродава старите сребърни реликви на своите родители и я издава сама през 1925 година. В новата си следвоенна кариера на духовен учител и лектор, Флорънс продължава да пише.

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9544746094

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

352

Корици вид

Мека

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Играта на живота; Твоята дума е твоята магическа пръчица; Тайната врата на успеха; Силата на изречената дума, Флорънс Сковъл Шин“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.