Да разбираме сянката си, Джеймс Холис

18.00 лв.

Защо добрите хора вършат лоши неща

Съдържанието развива централната теза, относително неизвестна на широката публика, но тривиална от гледна точка на дълбинната психология, че човешката душа не е едно-единствено, единно или обединено нещо, както егото би искало да вярва.

Описание

Да разбираме сянката си, Джеймс Холис

Защо добрите хора вършат лоши неща?

Съдържанието развива централната теза, относително неизвестна на широката публика, но тривиална от гледна точка на дълбинната психология, че човешката душа не е едно-единствено, единно или обединено нещо, както егото би искало да вярва. Тя е различна, многообразна и раздвоена, … винаги раздвоена. Онези хора, които не разглеждат последствията на разделената човешка душа, ще си останат несъзнаващи и затова са опасни за себе си и другите. „Да разбираме сянката си. Защо добрите хора вършат лоши неща“ ни приканва да водим по-обезпокоителен диалог със себе си и с нашия свят, диалог, обещаващ по-голяма, а не по-малка сложност, но за да прорасте разбирането за себе си и за света.

Говори се, че тайната на вселената някога е била съобщена на Хермес Трисмегист („Трижди велик“) в древен Египет. Тази тайна, разкрита тук без допълнителни разноски за читателя, е, че „нещата горе са копия на нещата долу, а нещата долу са копия на нещата горе“ и „пътят нагоре и пътят надолу са еднакви“.

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9544746636

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

336

Корици вид

Мека

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Да разбираме сянката си, Джеймс Холис“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.