Да научим лесно Кабала, Гергана Танева

6.00 лв.

Кабала е новата мания на Xоливуд и вcички пpеуcпели звезди cледват нейните пpедпиcания, за да cе cпpавят c поpоците cи и да cе задъpжат на гpебена на вълната. У наc малцина знаят, че Кабала е наука, която дава обяcнение на големия въпpоc за cмиcъла на човешкия живот, затова я наpичат „ключ към cебе cи“.

Описание

Да научим лесно Кабала, Гергана Танева

Дpевна наука, начин на живот или cветовна мода, на която попкpалицата Mадона cтана най-големият фен?

Кабала е новата мания на Xоливуд и вcички пpеуcпели звезди cледват нейните пpедпиcания, за да cе cпpавят c поpоците cи и да cе задъpжат на гpебена на вълната. У наc малцина знаят, че Кабала е наука, която дава обяcнение на големия въпpоc за cмиcъла на човешкия живот, затова я наpичат „ключ към cебе cи“.

С нейна помощ вcеки може да оcмиcли точно какво му пpечи и да откpие начин да cе пpомени към по-добpо. Кабала е лоcт, c който да подчиним фундаменталните cили на дейcтвителноcтта и да ги наcочим в cвоя полза. Чpез нея cе извиcяваме до cтепен да cтанем твоpци на cобcтвения cи живот – толкова вcемогъщи и вcезнаещи, колкото е cамият Създател на pеалноcтта.

Кабала е миcтичен път, по който да поcтигнем отново нивото, пpез което cме пpеминали, пpеди да cе cпуcнем в земния cи живот.

Откъс:

Науката Кабала е уникална в начина, по който влияе върху всички нас. Тя няма нищо общо с абстрактното, нейната същност се основава на начина, по който сме били създадени. Целта є е да ни даде практически метод как да достигнем висшите нива на съществуване.
Науката Кабала не се занимава с живота в този свят. Вместо това ни насочва към нивото, през което сме преминали, преди да се спуснем в земния си живот.
Мъдростта на Кабала е научен инструмент за изучаване на духовния свят. За да опознаем нашия свят, използваме природните науки като физика, химия и биология. Но естествените науки изучават само физическия свят, който възприемаме с петте си сетива. За да можем напълно да опознаем света, в който живеем, имаме нужда от изследователски инструмент, способен да ни разкрие скритата реалност, която нашите органи не могат да мат. Този инструмент е науката Кабала.
Според Кабала реалността се състои от две сили или две качества: желание за получаване и желание за отдаване. Тъй като желанието за отдаване има нужда да дава, то създава желанието за получаване, а неговото по-често използвано име е Творецът. Ето защо цялото творение, включително и ние, е една изява на това желание за получаване.
Използвайки Кабала, ние можем да работим фундаменталните сили на действителността – получаване и отдаване – в своя полза. Тя ни учи не само на замисъла на творението, но и как самите ние да станем творци, толкова всемогъщи и толкова всезнаещи, колкото и истинският Създател на реалността.
Малцина са тези, на които е известно, че съществува наука, способна да хвърли светлина върху всички въпроси и в пълна степен да ни обясни целта и смисъла на нашето съществуване. Тази наука се нарича Кабала. Тя може да ни помогне напълно да разберем загадката на мирозданието, неговото общо устройство, да ни даде възможност да осмислим това в какъв свят съществуваме и от какво се състои той.
Запознавайки се по-дълбоко с тази наука, всеки човек е в състояние ясно да разбере: защо той възприема света така, а не по друг начин, да осъзнае какво може да му влияе и да възприема неговото въздействие, да види пътищата и възможностите да го промени към по-добро.
Ако всеки отделен човек открие своята истинска жизнена цел, тогава той ще разбере, че не се развива случайно и хаотично, а по определена, целенасочена, добра програма на природата. В бъдеще ни очаква вечност, безкрайност, съвършенство, знание за всичко и най-прекрасните състояния на самопознание.
Науката Кабала предоставя на човек неограничени възможности и той започва да осмисля действителността извън своето егоистично светоусещане, без да прибавя към нея никакви изопачавания, ограничения, тъй като не я отразява вече в кривото огледало на субективните си способности, които му предоставят вродените сетивни органи.
Човек чувства себе си като че ли намиращ се в огромно енергетично поле, което управлява както него, така и цялото мироздание. Той потъва в това усещане, в него се появява явна и безгранична възможност да въздейства върху себе си и върху всички обкръжаващи го. Това действително е реалност, където цялото човечество съществува като единен организъм, чиято жизнена енергия се явява Творецът.
За тази наука са написани много кабалистични книги, започвайки от патриарха Авраам преди четири хиляди години, който е написал книгата „Сефер Йецира“ (Книга на Сътворението). Следващата важна книга е „Зоар”, написана през II в. „Зоар“ е последвана от работите на Ари, ренесансов кабалист от XVI в. През XX в. пък се появяват трудовете на кабалиста Йехуда Ашлаг.
Непознаващите Кабала често се питат всеки ли може да я изучава. Когато задали този въпрос на Рав Кук – велик кабалист от ХХ в. и Първи старейшина на израелските равини, неговият отговор бил недвусмислен: „Всеки, който желае”.
През последните сто години всички кабалисти без изключение ясно казват, че Кабала днес е открита за всеки. Нещо повече, всички те твърдят, че тя е необходим инструмент за преодоляване на световната криза, чието настъпване те са предвидили и с която ние днес се сблъскваме.
Според всички кабалисти времената, през които Кабала е била скрита, вече са отминали. Мъдростта на Кабала в миналото е била скривана, защото кабалистите са се страхували от неправилната й употреба или погрешното є разбиране. И наистина, дори и малкото, което е било разкривано, е довело до безброй погрешни схващания за нея.
Сега кабалистите смятат, че нашето поколение е достатъчно напреднало за разбиране на истинското значение на тази мъдрост и за разясняване на погрешните схващания относно Кабала в миналото. Сега тя е открита за всеки, който желае да я изучава.
А това включва и немалко световноизвестни личности, за които Кабала не е просто поредната мания, а учение, на което отдават и кариерата си. Кралицата на попа Мадона може би е най-известната последователка на Кабала, тъй като доста звезди решават да вземат пример от нея и да разберат малко повече за това мистично учение. Тя изповядва Кабала повече от десет години. Певицата спазва всички ритуали, свързани с учението, и не пропуска лекция.
Актрисата от сериала „Приятели“ Дженифър Анистън се обръща към Кабала след доста разочарования в личния си живот. Може би именно тайната на Кабала и това, на което тя възпитава, успява да помогне на Анистън да намери любовта в живота си и спокойствието след тежката раздяла с Брад Пит.
Актрисата Деми Мур открива Кабала с помощта на половинката си Аштън Къчър. Тя толкова се вманиачава по нея, че запалва и голяма част от приятелите си. Сред тях е и Гуинет Полтроу, която е сравнително нова последователка на Кабала, но въпреки това е доста запалена. Нейни близки разкриват, че актрисата не пропуска лекция по Кабала и е започнала сериозно да изучава всяка тънкост и да се среща с редица световноизвестни кабалисти, които да я въведат в учението.
Принцесата на попа Бритни Спиърс също не остава по-назад от звездната плеяда последователи на Кабала и решава да се присъедини към тях. Дори си прави и кабалистка татуировка на врата.
Скандалната актриса Линдзи Лоън се обръща към Кабала след няколко неуспешни опита да въдвори ред в живота си, отдадена на алкохол и наркотици. Тя дори приема името Роуз и вече от дълго време няма проблеми с вредните навици.
Впечатлени от отдадеността на Мадона към Кабала, футболната съпруга Виктория Бекъм и мъжът й Дейвид решават също да проверят за какво става въпрос и се оказва, че именно Кабала е тяхното учение и начин на живот. Така и те се присъединяват към голямото семейство холивудски звезди, последователи на Кабала.
В България куп известни персони също се увличат по учението, но рядко признават това в публичните си изяви и предпочитат да запазят мистичното увлечение за себе си.

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9789545153440

Издателство

Език

български

Корици вид

Мека

Година на издаване

Брой страници

128

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Да научим лесно Кабала, Гергана Танева“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.