Астрологическите домове, Дейн Ръдиар

14.00 лв.

Книгата съдържа основни постулати, заложени в основата на медицинската астрология, за влиянието съвокупността на биоритмите върху работата на всички органи и системи.

Особен интерес представляват разделите по астроанатомия и астрофизиология – глави, предназначени за лекари хирурзи, гинеколози, сексопатолози, невропатолози и психиатри.

Описание

Астрологическите домове, Дейн Ръдиар

Един от най-популярните трудове на Дейн Ръдиар – „Астрологическите домове”, е класическа книга в съвременната астрология, продадена в повече от 100 000 екземпляра и преведена на 12 езика. Тя е задължително четиво за всеки студент по астрология, който иска да вникне в дълбокото значение на дванадесетте дома – тема, единствено повърхностно засегната в множеството книги по въведение в астрологията. Измежду широкообхватните разработки на Дейн Ръдиар тази книга е най-лесно възприемливата и практична – особено подходяща за начинаещи и напреднали ученици. Освен разширеното тълкуване на значението на всеки дом, „Астрологическите домове” включва:

  • интерпретации за всяка планета в дванадесетте дома
  • психологически анализ на полярността на двойката Асцендент-Десцендент – значим фактор във всяка карта, изключително рядко споменаван в тематичната литература
  • разширено философско изследване на цялостния цикъл на трансформация постъпателно през домовете на хороскопа като логичен процес на индивидуалния опит.

Дейн Ръдиар (1895–1985) е считан за един от най-съзидателните творци на своето поколение, който се изявява в разнообразни области – музика, философия, психология и астрология. Неговите новаторски възгледи вдъхват живот на остарели концепции и преформулират със съвременно звучене психологическите и философски трактовки, които могат да помогнат на личността да се настрои в съзвучие с космическите цикли и дълбокото им значение.
Дейн Ръдиар е международно признат пионер на модерната личностно-ориентирана астрология.

„Книгата на Дейн Ръдиар е задълбочено практическо и духовно изследване на астрологическите домове. Той интегрира класически и съвременни трактовки и създава комплексно и медитативно изследване.
След като прочетох тази книга, моите познания за домовете и намиращите се там планети добиха логическа философска задълбоченост. Всеки сериозен астролог трябва да притежава тази книга – тя е плюс за напредналите студенти по астрология и метафизически науки и дава онова, което липсва на повечето астрологически трактовки – дълбочина и синтез.”
Стивън Аройо

Дейн Ръдиар започва съзнателния си творчески път като музикант и композитор. Французи по произход, с оглед на музикалното му развитие, родителите му емигрират в Америка.
Ръдиар описва предназначението на музиката като „средство за емоционално вълнение, което разтърсва личността, премахва традиционните ограничения, побеждава психическата стагнация, освобождава умовете и душите от бариерите и границите, издигнати от родителите и обществото”. Това обрисуване на музиката като изкуство наподобява начина, по който Юнг развива процеса на индивидуализация.
От 1917 до 1928 година Ръдиар се занимава с изследвания в областта на окултното, теософията и множество източни философии. Запознава се с Б. П. Вадиа, Ариел Дарма и Алис Бейли – теософи, които счита за свои духовни родители. Изследванията му върху „Тайната доктрина” и източната философия – по-специално принципите на Хинду и Цялостността, потвърждават интуитивната му вяра в „значението и универсалността на циклите”. Именно теорията за циклите формира неговите задълбочени концепции в сферата на астрологията.

Творбите на Ръдиар са повлияни значително от течението New Age – синтез на източни и западни религиозни традиции въз основа на теософията, спиритуализма и свободното масонство, което до голяма степен доближава трактовките му за кармата, превъплъщението и астралния път на душите до тези на Юнг.

Ръдиар е повлиял на развитието и оформянето на Стивън Аройо като астролог и той го счита за свой духовен учител.

Допълнителна информация

Автор

ISBN

9548610698

Издателство

Език

български

Година на издаване

Брой страници

264

Корици вид

Мека

Вид

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Астрологическите домове, Дейн Ръдиар“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.