Каква професия е най-добре да се избере, според астрологията?

или Астрологични сигнификатори за определяне на професия

Има три специфични области на хороскопа, които трябва да се съобразят, когато обсъждаме професионалния потенциал.

10-ти дом е най-голямата висота, която можете да достигнете; той е свързан с кариерата, бизнеса и признанието.

6-ти дом скицира вида работа, която вършите и как я вършите.

2-ри дом,освен всичко друго, показва колко можете да печелите, също обрисува удовлетворението, което получавате за своите усилия.

Елементът на върховете на тези домове често ще показва областта на вашите стремежи по принцип.

Огнените знаци означават работа, която позволява действие, ентусиазъм и лидерство.

Земните знаци се нуждаят от област, която е стабилна и продуктивна, а това предполага постигане на практическите цели.

Въздушните знаци предпочитат кариера, чрез която могат да предават своите идеи и да използват интелектуалния си потенциал.

Водните знаци обичат области, където могат продуктивно да използват своята грижовност и всеотдайност.

Ако има интерсептирани знаци в картата, може да намерите за необходимо да комбинирате тези предположения.

Например с огнен знак върху МС и водни знаци на върха на 2-ри и 6-ти дом, вие имате нужда от призвание, в което ще използвате вашата грижовност (вода) като ръководител(огън). Със земен знак на върха на 2-ри дом и въздушни знаци на 6-ти и 10-дом, вие трябва да предавате (въздух) вашите идеи в практическа насока (земя).

Господарите на ключовете домове (2-ри,6-ти и 10-ти) и планетите в тях трябва да се вземат предвид, както и Венера, естественият господар на 2-ри дом, Меркурий естественият господар на 6-ти дом и Сатурн, естественият господар на 10-ти дом.

Вие не трябва да изпускате цялата карта от поглед. Ако има стелиум в един знак или дом, той трябва внимателно да се обсъди и значението му да се добави.

Друг важен фактор е възможността. Вие няма да предположите, че един човек ще стане хирург, ако картата или житейските обстоятелства не показват, че има финансова подкрепа, за да премине през цялото обучение и да достигне до тази цел. Същите показатели, които сочат способността за хирургия, показват и потенциала да стане добър касапин. Адвокати, търговци и политици имат подобни карти. Всички те са способни да сключват сделки и всички те се нуждаят от чар и настойчивост.

Други важни съображения, освен домовете на призванието, са най-точните аспекти в картата, особено квадратурите и планетите, които имат аспект с върха на 10-ти дом. Много хора не отиват по-далеч от своя 6-ти дом в тяхното търсене на работа. Те са щастливи да имат работа, която им позволява някакъв вид финансов успех и възможност да служат(6-ти дом).

Следват важните планети, знаци и домове за различните видове кариери. Запомнете, че това е много общо.

Кариера в изкуствата: Силни позиции на Венера, Нептун и Меркурий (издигнати, в ъглови домове, с много аспекти). Силно натоварени Близнаци, Везни, Водолей със Слънце, Асцендент, домове на призванието в тях. Няма никакъв специален дом, на който да наблегнем, но ще ни бъде от полза, ако творческият 5-ти дом е добре аспектиран.

Спортна кариера: Силно действащ Марс, Слънце, Юпитер, Нептун или Меркурий. Силно натоварени Стрелец, Дева и Овен. Натоварени 1-ви, 5-ти и 6-ти дом.

Бизнес управление: (това включва ценни книжа и облигации и някои корпоративни дейности). Сатурн, Слънце или Луна. Включени знаци обикновено са Овен, Лъв, Рак, Козирог и Стрелец. 1-ви, 5-ти, и 10-ти дом трябва да влияят силно. За да бъде на високо ниво, се изисква наличието на 3 астрологични сигнификатора: Меркурий в някакъв аспект с Уран, за предпочитане предизвикателен. Овен, Лъв или Скорпион на АСЦ.,където да са Слънцето или Луната (две от трите). Юпитер в аспект със Сатурн или 10-ти дом.

Комуникации и реклама: Луната, Слънцето, Меркурий, Юпитер или Венера би трябвало да са в добра астрологична позиция. Натоварени Близнаци, Стрелец и Везни и Водолей и акцент върху 3-ти, 9-ти,7-ми, и 1-ви дом.“

Фермерство: (Тази категория включва всички свързани със земята професии, като геология, миньорство, археология и антропология). Сатурн, Плутон и Луната са обикновено добре поставени и силно действащи, както и Рак, Козирог, Овен и Дева. Силно влияят домовете 4-ти, 9-ти и 10-ти.

Финансова област: ( Това включва банкерство, счетоводство и всякакъв вид управление на пари). Венера, Меркурий, Плутон и Юпитер са обикновено на преден план. Знаците, които са акцентирани са Телец, Скорпион и Рак, както и 2-ри и особено 8-ми дом. Счетоводството също се нуждае от влиянието на Близнаци или 3-ти дом.

Обслужване в областта на храненето: ( Ресторанти и магазини) Едни от най-важните планети са Луната, Меркурий, Уран. Знаците са Рак, Водолей, Везни и Дева. Домовете са 6-ти, 11-ти и 2-ри.

Прилагане на закони: Марс, Слънце, Плутон и Сатурн да са в ъглови домове, да управляват Слънцето и АСЦ. или да имат много аспекти. Овен, Везни, Стрелец и Козирог да са добре представени, както и 6-ти, 7-ми, 10-ти и 12-дом.

Правна кариера: Меркурий, Сатурн, Слънце, Юпитер и Венера са от значение. Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец са акцентирани, а 7-ми и 9-ти дом са силно влияещи. Политиците и търговците по принцип имат подобни сигнификатори, но политикът се нуждае от силен 8-ми дом и Водолей и/или 11-ти дом да е акцентиран. Търговецът се нуждае от Риби или Нептун и силни 3-ти и 10-ти дом.

Медицинска област: Марс, Юпитер, Меркурий, Луната и Сатурн играят важна роля тук. Знаците, които обикновено имат значение са Дева, Риби, Скорпион, Стрелец и Козирог. 6-ти, 8-ми, и 12-дом са акцентирани. Естествено, ако човекът иска да отиде в администрацията( управлението), важно е да има силен 10-ти дом. По-техническата страна на медицината, като рентген или компютърна медицина се нуждае от добре разположен Уран в домовете на професията.

Музиканти: Нептун, Сатурн, Слънце, Луна и Венера са важни тук, както и Рак, Лъв, Риби и Дева и 5-ти, 12-ти и 10-ти дом.

Изпълнители : Луна, Нептун и Венера. Лъв,Риби и Водолей. 5-ти, 12-ти, 7-ми и 10-ти дом.

Религия и теология: Сатурн, Юпитер и Меркурий са сигнификатори. Стрелец, Везни, Скорпион и Козирог са знаците. Обичайно заетите домове са 9-ти, 10-ти и 3-ти.

Учени и техници: Плутон, Уран, Марс, Меркурий и Скорпион, Риби, Козирог, Близнаци и Овен. Домовете, които имат отношение са 8-ми, 6-ти и 12-ти.

Обществено обслужване: Луната, Юпитер, Меркурий и Слънцето обикновено са в ъглови домове, издигнати или силно аспектирани. Водолей, Рак, Риби и Дева са най-често включваните знаци. Важните домове са 11-ти, 6-ти и 12-ти.

Транспорт: Тук обикновено намираме Юпитер, Меркурий, Уран и Луната, както и Стрелец, Близнаци и Водолей. Домовете са 3-ти и 9-ти.

Чиновници: Меркурий, Луна и Сатурн. Дева, Козирог, Рак и Близнаци. 3-ти, 6-ти и 10-ти дом.

Тълкувания на останалите домове, и значението им предвид определянето на професията в натала:

1-ви дом: Дом на живота, ъглов, ключова дума: самоличност.
Тъй като това е една от най-важните точки в радикса, той показва личността ни, с нейните естествени наклонности, нашата индивидуалност и начина, по който изразяваме себе си. Той показва подхода ни към живота, поведението ни и началото на всички начинания. Този дом има отношение към спорта, изкуствата, управлението, комуникациите и рекламата.

3-ти дом : Дом на близките взаимоотношения, падащ, ключова дума : съзнание. Той показва средата, в която живеем, всички форми на комуникация, както говорене и писане. Също показва и смисъла на пътуванията, особено късите, ученето, новите идеи, възможността да контактуваме с обкръжаващата ни среда и нашите вродени умения. Той показва нашия съзнателен обективен ум и началното ни образование. Този дом също има голямо значение за определянето на професията. 3-ти дом има отношение към комуникации и реклама, счетоводство, секретари, обслужване, търговия, работа с техника, машини и транспортни дейности, туризъм (хотелиерство и ресторантьорство).

4-ти дом: Дом на края, ъглов, ключова дума: сигурност
Той показва нашия дом, нашето наследство и потекло, нашата подчинена същност и основата, върху която ще градим нашия характер. Професиите, които имат отношение към този дом са земеделие, геология, миньорство, археология, архитектура и строителство, недвижими имоти, брокери, дърводобив и дървообработване и др.

5-ти дом: Дом на живота, следващ, ключова дума: творчество. Той показва нашите заложби и таланти, удоволствията, забавленията, ваканциите, игри, спекулации, хобита и развлечения. Също показва спорта, литературните и артистични способности, оригиналните и творчески решения, обществените дейности, политиката, фините изкуства, социалните дела, бременността и възпитанието на децата, всички клубове свързани със забавления (барове, дискотеки, боулинг, голф и др.) и кръжоци описани от този дом. Професии: шивачи, дизайнери, реклама, изкуства, музиканти, изпълнители, спорт, треньори и инструктори, бизнес управление, педагози, детегледачки, акушери (но за тях се изисква и акцент в други домове). Петият дом е много важен за определяне на професията, тъй като тук са нашите заложби и това, което ни влече. Тук творим и създаваме и се изявяваме по някакъв начин, което би могло да бъде ключ към печелене на пари.