Все повече хора са силно привлечени към скъпоценните камъни и кристалите, като ги носят като накити, държат ги на видно място в домовете си и ги използват съзнателно на всички нива за лечение и енергийна работа. Все по-често виждаме хора, които носят планински кристал или аметист на верижка, на обици или инкрустирани в пръстен. Хората украсяват бюрата, домо­вете или малките си олтари с геоди, друзи, кристални топки или единични кристали.

Някои хора предпочитат необработените камъни, ко¬ито идват направо от земните недра, докато други ги харесват полирани, обработени и шлифовани. Някои предпочитат да работят с гладки, заоблени камъни, обработени във формата на яйце, жезъл, сфера или гравирана плочка. Бижутерията от полускъпоценни камъни става все по-достъпна, като има цени за всеки джоб. Различните камъни се предлагат във всякакви големини и всякакви качества.

Мнозина смятат този интерес към кристалите и камъните за феномен на съвременната епоха, но това съвсем не е така.

Магическият чар на камъните смайва хората от хилядолетия.

Връзката между кристалите и зодиакалните знаци съществува от хиляди години. Носенето на зодиакални камъни се практикува от векове в древните култури, особено в Близкия и Далечния Изток, в Европа носенето става популярно едва след 16-ти век. От 6000 години насам хората си избират камъни според датата на раждане.

Днес все по-често камъните се свързват и с други дати, например с годишни¬ни от сватбата, завършване на училище, важно житейско събитие и т.н.

Зодиакът е разделен на 12 сектора, всеки със свои ха-рактеристики и съответстващ кристал или кристали. Всеки зодиакален знак е свързан с определен камък, а зодиакалните планети от своя страна, също са свързани с конкретни камъни.

Всеки автор и изследовател дава различни указания –практически трудно ще се намерят две еднакви препоръки, ето защо извадих един сравнително дълъг списък с препоръчвани камъни за всяка зодия.

Избрах няколко от най-често препоръчваните скъпоценни и полу скъпоценникамъни и минерали за всеки един от 12-те зодиакални знака. Като те се отнасят за знаците от традиционната западна астрология.

Във видеото включихме и рождените камъни според месеца на раждане, както и препоръчвани камъни за носене според деня от седмицата.